tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Pelissä tarvitaan maalit


Tampereen koulujen saleissa futsalin pelaaminen ja harjoittelu tapahtuu käyttäen erilaisia maaliviritelmiä. Varsinaisia futsalmaaleja (2x3 m) ei pääsääntöisesti löydy mistään. Näiden puutteessa on käytettävä vaikkapa voimistelupatjoja, jotka ovat sekalaisia kooltaan, hankalia liikutella ja kaatuvat helposti.


Vierailemme joukkueen kanssa viikottain kolmella eri salilla. Yhdestä salista löytyy jonkinlainen maaliviritelmä (kuva 1), kahdella salilla joudutaan käyttämään patjoja (kuva 2).

Puurimoista tehty maali on ilmeisesti kehitelty koulun käsityöpajalla. Maali saadaan kasaan liittämällä sivukehikoihin kolme rimaa painettavilla salvoilla. Käsityön leima näkyy ja huteruus vaivaa, mutta näillä pärjätään paremman puutteessa. Koko on ainakin oikea.

Liikkuvalle joukkueelle paras maaliratkaisu olisi kantokassiin menevä, helposti ja nopeasti kasattava malli. Selvittelin alkusyksystä koottavia maaleja ja löysin yhden mielenkiintoisen tuotteen (kuva 3).

Maalin pystyy kasaamaan kolmessa minuutissa ja se voidaan pakata kantokassiin autokuljetusta varten. Esteenä oli kuitenkin korkean hinnan lisäksi se, että Suomesta näitä maaleja ei voinut ostaa. Valmistaja ei myöskään suostunut toimittamaan niitä suoraan USAsta Suomeen.


Muita vaihtoehtoja liikuteltaviin maaleihin tarjoavat ilmatäytteiset kehikot (kuva 4), mutta niissä haittoina ovat hulppea hinta ja mahdolliset vuoto-ongelmat. Paikkaus vikatilanteissa tosin onnistuu ja nämäkin maalit pakkautuvat helposti yhden miehen kannettavaan muotoon kassiinsa. Kaikesta huolimatta tämäkään konsepti ei tuntunut toimivalta.


Joukkueen osalta omien futsal-maalien hankinnasta siis luovuttiin. Tyydytään niihin olosuhteisiin mitä saleista löytyy. Joka tapauksessa sarjapelit päästään pelaamaan vähän isommilla kentillä, hyvällä alustalla - ja ennen kaikkea - oikean kokoisiin, näköisiin ja tuntuisiin, aitoihin futsal-maaleihin. 

Voi olla että tästä johtuen virallinen peli tuntuukin sitä paremmalta. On siis kuin yhtä juhlaa.

Ei kommentteja: