perjantaina, maaliskuuta 05, 2010

Hiihtokilpailut

Koulujen hiihtokilpailut polkaisivat viime viikolla talvilomat mukavasti käyntiin. Auringonpaisteiseen Kauppiin oli kokoontunut suuri joukko kisailijoita. Numerolappuja viriteltiin rintaan ja lämmittelylenkkejä kierrettiin starttihetkeä odotellessa.

Poikien 12v-sarjaan oli lähdössä 43 kilpailijaa kahden ja puolen kilometrin lenkille. Tuomikallion nousussa riitti haastetta vapaan tyylin menijöille. Oppia oli selvästi otettu olympiakisojen laduilta. Yritys oli kova ja maaliintulon kurkotukset vauhdikkaita. Maalissa odotti kuuma mehua ja tulosten odottelu.

Tänä talvena lumitilanne on ollut koko talven hyvä, joten hiihtopohjaa ja innostusta kilpailuihin on löytynyt tamperelaisista kouluista paljon. Tätä pohjaa vasten oli kuitenkin monessa koulussa kohdattu taantuman ja säästöjen tuoma ongelma. Opettajille ei ole löytynyt sijaisia, joten kilpailijoiden kuljetus paikanpäälle, valvonta ja numerolappurumban hoitaminen on jäänyt kokonaan vanhempien vastuulle.

Kisojen ajankohta on kuitenkin keskellä työpäivää, joten monelle on saattanut tulla esteitä - ainakin vaikeuksia päivän järjestelyissä. Kuitenkin nämä tapahtumat ovat monelle lapselle hyvin tärkeitä tilaisuuksia. Aina ei voi ymmärtää varojen käytön kohteita isossa kaupungissa.

Kisat siis pidettiin - niiden kesken jotka paikalle oli organisoitu - ja tulokset löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Ei kommentteja: