sunnuntaina, heinäkuuta 18, 2010

Kesäharjoittelu

D2-ikäluokan AAA-ryhmän kiekkopoikien kesäloma etenee parhaillaan kolme kertaa viikossa suoritettavien omatoimisten harjoitusten merkeissä. Kaikki tekemiset kirjataan harjoituspäiväkirjaan - niin ohjeiden mukaiset, kuin kaikki muutkin liikuntasuoritukset.

Päiväkirjan pitäminen on pojille jo tuttua, sillä koulun tempauksissa on käytetty vastavaa liikuntapassia. Kirjaamalla tiedot, ne voidaan luovuttaa eteenpäin valmentajille ja omakohtaisestikin on helppo seurata mitä on tullut tehtyä.

Päivän ohjelmassa oli pojalla tänään nopeusharjoitus - lämmittelyt, venyttelyt, askellukset ja joukko eri pituisia juoksuvetoja, sekä lopuksi jäähdyttely venyttelyineen. Osallistuin tänään itsekin harjoituksiin. Aika menee mukavammin kuin vain "valvojan" tehtävissä.

Askelluksissa pojalla näytti olevan nopeampi lento. Pysyäkseen mukana sai pitää yllä jatkuvaa tahtia. Borsov-kävely veti lopussa reisiä jumiin. Ohjelmassa kun sitä oli tuplasti - vartalon kierrolla ja ilman. Mahtoikohan edellisen päivän rullaluistelulenkillä olla oma osuutensa (keksii selityksiä... hän).

Spurtit vedettiin 20, 30 ja 40 metrin matkoilla. Joona sai vähän lisärutistusta kun kirittäjä juoksi rinnalla. Jäniksen paikan pitäisi kaiketi olla vähän edellä? Nyt alkoi loppua kohti "jänöjussi" hyytyä askelmitan jälkeen. Rullislenkin vaikutuksia tämäkin? Kaikesta huolimatta pojalta löytyy yllättävästi vauhtia.

Vedot avasivat myös hyvin reisiä - mahtaako sama tunne olla vielä huomenna aamullakin. Kokonaisuutena harjoituksiin osallistuminen oli positiivinen juttu ja näin osaa paremmin suhtautua tekemiseen kuin vain vierestä seuratessa. Hyvä muistutus siitä, että oikeasti näillä kaksitoistavuotiailla on kova meininki ja harjoitukset - varsinkin näin kesälomalla ja viime viikkojen helteet huomioon ottaen. Ja sen tajuaa kun itse mukana rehkii ja hikoilee.

Kesäohjelman viikkoon kuuluu edellisen lisäksi lihaskunto/voimaharjoitus sekä pitkä lenkki, joka on pääsääntöisesti tehty rullaluistellen. Pyörien päällä on oltu mukana itsekin, joten nuo punnerrukset, linkkarit ja kahvakuulat on vielä kokeilematta. Eiköhän senkin vielä ehdi tämän loman aikana.

Ei kommentteja: