maanantaina, elokuuta 02, 2010

Aaltojen taklailua

Helteinen kesä meni ja syyskauden harjoitukset pyörähtivät yllättäen käyntiin. Jääkiekon perinteinen viisipäiväinen aloitusleiri käynnistyi Sentterissä ja jalkapallon ensimmäiset harjoitukset vietiin läpi tekonurmella viidellä osallistujalla. Hmm?

Vaikka heinäkuu vierähtikin pitkälti riippukeinussa pilviä katsellen ja jäistä mehua siemaillen - helle kun imaisi miehestä puhdin - tuli kuitenkin piipahdettua perinteisellä länsirannikon vierailulla.

Jeff Beck soitti ikimuistoisen konsertin Arenalla sunnuntaina. Kitara Jumalan käsissä nivoi monitahoisesta materiaalista yhteen niin tyylikkään paketin, että se kolahti yhtenä 2000-luvun Pori Jazzin parhaista konserteista - omalla kokemusasteikolla mitaten.

Merivesi oli lämmintä, kuten aina tähän vuoden aikaan. Kova tuuli nostatteli satunnaisia isoja aaltoja, joita Joona taklaili innolla. Kaiketi tämä voidaan laskea myös jonkinlaiseksi jääkiekon kesäharjoitteluksi. Aaltojen taklailua.

Porin stadionilla vedettiin yhdet nopeusharjoitukset ja samalla katsastettiin uuden nousevan Patajunnuareenan rakennustyömaa. Punaiset lippusiimat ja iso kuoppa. Siihen se nousee ja on käytössä helmikuussa.

Kiertokadun puistossa tehtiin lihaskuntoharjoitus ja pelattiin koripalloa peliareenalla. "Saa pelata" kehoitti kyltti ja niin tehtiin. Harmi vaan kun tekonurmi on täynnä soraa, tölkkejä, korkkeja, lasia, muovinpaloja ja muuta törkyä. Käyttäjät eivät roskaa, mutta muu notkuva jengi? Olisiko näiden puhtaanpito hyvää työtä kaupungin kesätyöntekijöille?

Kiitos kesäinen Pori - Patasydänten kaupunki.

(Photo by Jan Suominen © 2010 - Jeff Beck Pori Jazz 2010)

Ei kommentteja: