keskiviikkona, elokuuta 24, 2011

Elä hajoita - kehity

Pitkästä aikaa olin itsekin pelaamassa tänään jalkapalloa Viinikan kentällä. Pelatessa ihmettelin, miksei spurtti irtoa ihan siihen malliin kuin pitäisi. Olisiko syynä ollut eiliset punttiharjoitukset jaloille? Ja sitten vielä asiaa pitää ihmetellä. Joskus ei muista mitä edellisenä päivänä on tehnyt.

Monen lajin harrastajana huomaa hyvin miten lajitaidot "ruostuvat"... "eivät löydy"... "homma ei heti toimi". Pitäisi ehkä keskittyä vain yhteen lajiin ja satsata hieman sen hienouksiin. Nyt kun suhaa monella areenalla ja jos jonkin moisilla välineillä, kunto ja monipuolisuus kyllä kasvaa, mutta huippukehitystä ei tule.

Naurattaa puhua "huippukehityksestä"... Tällä harrastelijatasolla kehitystä on se, kun pallokentällä pääsee ylös ilman apuvoimia nauhojen sitomisen jälkeen. Huippukehitystä on, kun pystyy kiristämään saman pelin aikana molempien kenkien nauhat - ja on siitä huolimatta taas tolpillaan ja peliä jatkamassa.

Treeniloki kertoo, että olen edeltävän viikon aikana harrastanut maastopyöräilyä, rullaluistelua, golfia, jalkapalloa ja punttiharjoittelua - eikä siinä ole vielä kaikki lajit. Voisiko jotain jättää pois, keskittyä olennaiseen ja ehkä kehittyä?

Ihan turhaa jaarittelua. Vastaus on: Ei. Jos haluaa harrastaa montaa lajia, ja kaikki tuntuvat hauskoilta, onko siinä kehityksellä mitään väliä. Jätetään kehitys huippu-urheilijoille.

Ja tämän aasinsillan kautta päästiin huippu-urheiluun ja sitä kautta takaisin jalkapalloon, josta tämäkin juttu lähti liikkeelle - harhaili ja palasi taas uomaansa. Viiden minuutin kuluttua TV2 esittää suorana lähetyksenä Eurooppaliigan ottelun Schalke - HJK. Siirtykäämme joukolla siis sen pariin. Lähteekö tästä Suomen jalkapallo uuteen nousuun? (Miten niin uuteen...? Ylipäänsä nousuun).

Schalke - HJK TV2 21:10 (alkaa nyt...)

EDIT: Avot... ja HJK-pelihän se alkaa sitten vasta vuorokauden päästä. Viikonpäivät viiraa...

Ei kommentteja: