perjantaina, joulukuuta 02, 2011

Tutkaparit


Tutkapareista jääkiekossa kirjoittaa päivän SM-liigasivusto. Samoja asioita olen miettinyt itsekin, sillä futsal-sarja käynnistyy itsenäisyyspäivänä Pirkkahallissa. Omat pohdintani ovat eri sarjatasolla ja lajikin on toinen, mutta pääkohdat ovat samat. Joukkueissa on selkeästi parivaljakkoja joiden välillä peli sujuu.

Näiden maagisen yhteyden omaavien pelaajien löytäminen on joskus kokeilun tulos - ei aina niin helppoa - mutta palaset voivat loksahtaa paikoilleen myös kerrasta. Futsal-joukkueen osalta yksi kaksikko on jo löytynyt, toinenkin on vain vahvistusta vailla. Tutkapari voi myös kehittyä harjoitusten ja pelin kautta.

Olen lähipäivinä kelannut harjoituspelien videoita läpi ja jotain ajatuksia on syntynyt. Joukkueen peluuttaminen ei ole koskaan helppoa. Se ei ole sitä ammattilaisilla - saati sitten harrastuspohjalta ponnistavalla valmentajalla.

Päivän jääkiekon liigakierrokselta tarttui yksi ottelukommentti: "...muutoksista peli menee yleensä sekaisin". Yksinkertaista ja toimivaa. Jos jotain tuloksekasta on löytynyt, siitä kannattaa pitää kiinni. Muutos on kehityksen väline, ei päinvastoin. Lainaus oli voiton ottaneen valmentaja Kiven lausahdus. Joukkueen tutkapari on muuten oheisessa kuvassa ja saalisti tänään pisteet 3+3.

Ei kommentteja: