maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Painisalilla

Maanantain painihommat jatkuivat Varalan opistolla. Paikalla oli vain neljä poikaa - joka on tämän syksyn pohjanoteeraus? Kello 17 on tietysti vähän aikainen hetki, varsinkin kun paikalle pitää tulla läpi ruuhkaisen keskustan. Toisaalta keskiviikon jäävuoro on kolme varttia aikaisemmin ja siellä kävijöitä kyllä riittää. Mistä kiikastaa?

Olisiko niin, että saliharjoitukset nähdään vähän toisarvoisiksi. Omasta mielestäni ne ovat 9-vuotiaalle vähintään yhtä tärkeitä kuin jääharjoitukset, varsinkin liikunnallista kehitystä ajatellen. Toinen juttu on se, koetaanko nämä tapahtumat mielekkäiksi. Ainakin Joona on joka ikinen kerta innolla lähdössä.

Kuvassa opetellaan seinällä kävelyä ja tästä lähtöasennosta ponkaistaan kohti kattoa. Uskoitko? Todellisuudessa liikesuunta on juosten lattiaa pitkin, ja homman juoni siis starttiharjoitus. Jokainen keksii vuorollaan mitä kummallisimman lähtöasennon ja muut ottavat sen.

Vuorossa oleva määrää ajankohdan jolloin lähtö tapahtuu. Liikahdus ja spurtti täysillä toiselle puolelle salia. Ja takaisin tullaan uuden lähdön myötä. Tässä siis yksi painituokioiden harjoitus. Tätä ja muita jatketaan vielä muutaman kerran ennen joulutaukoa.

( Photo by JSS © 2007: "Hämähäkkimiehen oppilaat..." )

Ei kommentteja: