lauantaina, elokuuta 08, 2009

Yöpelit

Pelasin Speedminton-nimistä mailapeliä öisessä puistossa. Valoampullilla varustettu Speederi näkyy parhaiten mitä tummempi taivas ja ympäristö on. Peli sujuu pimeässä yllättävän hyvin.

Valoampullia taivutetaan kevyesti jolloin se alkaa hehkumaan. Putkilo työnnetään sulan - eli Speederin - sisälle ja peli voi alkaa. Hehkua näyttää riittävän vielä puolentoista tunninkin jälkeen.

Neonkeltaiset reunanauhat, joilla pelialueet merkitään, näkyvät myös pimeässä hyvin. Kaikki oleellinen on kunnossa.

Hieno peli lämpiiin ja pimeisiin loppukesän öihin. Suosittelen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisen oloinen peli tuo speedminton. Ensimmäista kertaa kuulin nyt ja vaikuttaa että tuossa voi saada melko helposti hien pintaan niin että ei tarvitse hirveästi mitään tekniikka opetalla (vrt. esim. tennis). Hankitko välineet netistä ja paljonko tuli hintaa.

Jan kirjoitti...

Kirjoitin asiasta ensimmäisen kerran jo syksyllä 2008:

http://kaukalo.blogspot.com/2008/09/lyk-lpi.html

Välineet hankin viime kesänä paikallisen (Tampere) urheiluliikkeen alennuskorista. Hintaa en muista. Settiin kuului repussa kaksi mailaa, pelialuenauhat koukkuineen, putkilo speedereitä, valoampullipusseja, ... eli täydellinen setti pelaamiseen.

Välineitä on joidenkin urheiluliikkeiden valikoimissa. Lähinnä löytyy settejä. Netissä tilaamalla saa myös yksittäisiä mailoja ja varusteita.

Peli on erityisen suosittua Saksassa, jossa pelataan ihan virallisia mestaruuskilpailuja.

Peliä voisi luonnehtia sulkapallon ja tenniksen välimuodoksi. Sulka liikkuu tosi nopeasti, eikä siihen ota pienet tuulet lainkaan. Ja mikä parasta, pelaamaan pääsee lähes missä tahansa kunhan tilaa löytyy.

Katso tuon linkin takaa löytyvä video.