maanantaina, huhtikuuta 19, 2010

Voitelukeskus Cup 2010 - 1. päivä

Kauden päätös ja viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina Hakametsässä kun Tappara Fortius voitti kevätturnauksen pronssiottelussa Kalpan lukemin 2-1. Ei hassumpi tapa lopettaa kausi? Miten tähän oikein tultiin...

Päivää aikaisemmin.

Herätys kello 7:00. Aamutoimet ripeästi haltuun, varusteet kokoon ja herättämään pelimiestä. Kiekkoukko nousee hitaasti, on pystyssä mutta on vielä suurelta osin unessa. Aamiainen, tavarat kasaan, vaatteet niskaan ja kohti ensimmäistä peliä.

Hervanta klo 8:35. Aikaa ensimmäisen pelin alkuun tasan tunti. Toinen hissi on pois käytöstä ja jonoa alkaa muodostua pihalle asti. Huoltomies pyörii potilaansa parissa, mutta näyttää siltä että hissinraato ei tule kuntoon. Päivästä on tuleva hankala, mutta lisää vastuksia oli odotettavissa syvällä maan alla. Ei kuitenkaan mennä tapahtumien edelle.

Turnauksen ensimmäinen peli alkaa kun kiekko putoaa jäähän klo 9:50. Yllättävän pirteällä esityksellä tulee voitto tässä Joonan "tuurauspelissä". Uni on karistettu silmistä ja kolme vartin päästä käynnistyy Fortiuksen varsinainen peli. Alkuverryttely on siis suoritettu ja vuorossa on kaukalon vaihto.

Kiekko jäähän ja pelikello käyntiin - kuitenkin sillä varauksella ettei pelitaulu toimi, summeri on pimeä ja kuulutukset eivät kuulu. "Tätä se minun uneni tiesi", viisastelisi humoristi tapausta. Nyt yritettiin kuitenkin jatkaa näillä eväillä. Vastustaja Rockets pyrki jatkamaan omillaan - tekemällä ensimmäisen maalin.

"Voi mahoton" sitä jäähyjen määrää. Vauhdikas kiekko vaatii vauhdikkaat menetelmät ottaa vauhti pois. Puolustaja saa kolme jäähyä täyteen ja lähtee koppiin varusteita vaihtamaan - etuajassa tämäkin, tai miten sen nyt ottaa. Ei tiedä, kun kellotkin on sekaisin.

Ensimmäinen erä mennään yliajalla kun summeri ei toimi. Tekeepä vastustaja siinä vielä maalinkin. Eikun joukkueen johto tätä puimaan toimihenkilöiden reviirille. Pois pois ja vielä kerran pois. Tuomarit ovat ajan tasalla ja peli pääsee jatkumaan. Rockets vie tätä peliä neljä nolla, mutta vielä on Fortiuksella voimaa varastossa - sitä puhkumaan koppiin.

Toinen "tuuraus" on iskeä keskelle suunniteltua taukoa, mutta kääntyypä lopulta paussin puolelle. Kaukalossa pitää olla hereillä ja voimissaan. Liika väsymys ja voi sattua jotain. Raja täytyy vetää jonnekin ja noudattaa sitä, tai poiketa siitä oikeaan suuntaan. Siis kohti yläilmoja hetkeksi.

Varusteet jäävät maahisten luolaan ja suunta on kohti korkeuksia. Hissijonoon ei jakseta jäädä odottamaan, joten valitaan portaiden nousu. Metalliset kierreportaat pimeässä - jotain 260 askelmaa - pistävät kylmässä hautaholvissa kangistuneen toimihenkilön koville. Jalat ei taivu ja koneisto yskii. Jatkuva kierto vasempaan pyörryttää. Pari kertaa on pakko pysähtyä kunnes valo ja elämä häämöttää. Ollos kirottu luola. Luuhistu ja mätäne.

Hervanta klo 14:20. Ruokailun ja pienen lepohetken jälkeen ollaan taas hissijonossa. Kiekkokassit tukkivat ahtaan käytävän ja ulos purkautuvat pienet pelaajat kasseineen ovat jäädä jumiin. Miten niitä voikaan mahtua noin monta ja noin pieneen hissiin? Tämä hissi ei tätä päivää loppuun asti kestä. Jotkut rajat asettaa jo fysiikan lakikin.

Kuulakas homeen haju tervehtii luolahalliin astujia. Koppi listasta muistiin ja suunta sinne. Uutta tarmoa uhkuva ryhmä on iloisin mielin valmiina koitokseen. Päivä ei voi tästä kuin parantua ja suunnan on oltava ylöspäin. Niin kaukalossa, toimitsija-aitiossa kuin kotiin lähdettäessä. Ylöspäin - hissillä kohti elämää ja maanpintaa - vapautta.

Kiekko jäähän klo 15:20. Hyvinhän tämä kulkee. Peli ainakin näyttää siltä ja tiukkojen vaiheiden jälkeen taululla ovat voittonumerot HC Espoosta 2-1. En ole varma näkyivätkö luvut taululla, koska se ei toiminut kunnolla - mutta tulos oli siinä, tapahtumat pöytäkirjassa ja ensimmäisen päivän pelit pelattu. Kirjurin päivä hallilla jatkuu silti vielä.

Sentteri klo 20:05. Turnauspelaaja on saatettu kotiin ja on ansaitulla iltapalalla kolmen pelin jälkeen. Kirjurin iltapala jääkiekon merkeissä on, kun Saipa ja Rockets ottavat mittaa toisistaan. Pöytäkirja täytetään suoraan miniläppärin näytölle, joka toimii kiitettävästi. Jos käsillä olisi vielä erillinen hiiri, kaikki olisi yhtä juhlaa. Laitteen oma tabletti kun ei sovellu kylmänkohmeisille sormille. Niin vain sekin ottelu päättyy ja kulminoituu bittipöytäkirjana järjestelmän syövereihin.

Klo 22:15. Ensimmäinen turnauspäivä on lusittu. Pelimies on nukkumassa ja juuri pestyt pelihaalarit saunan orrella kuivumassa. Varusteet henkarille levitettynä ja kaikki muutenkin valmiina sunnuntain koitoksiin. Herätys aamulla klo 6:00 ja Sentterille klo 7:30. Voitelukeskus Cup jatkukoon.

(valokuva: Tappara Fortius 2010 © Jan Suominen)

Ei kommentteja: