lauantaina, joulukuuta 18, 2010

Onko viihde hyväksi?













SM-liiga jäi siis joulutauolle, joka aiheuttaakin yllättävästi vieroitusoireita. Moskovan kisatkin ovat näkymättömissä jollain maksukanavilla. Hyvänä puolena asiassa on, että nyt havaitsee ympärillään myös muuta elämää. Viihde on hyväksi - vai onko?

Tänä syksynä on siis tullut katsottua UrhoTV Totalin kautta pelejä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Johtuu tietysti myös siitä, ettei vastaavaa ole aikaisemmin ollut edes tarjolla. Paljon on urheilua saatavilla nykyisin ruutuun, mutta koko saralla tarjonta on huolestuttavasti pirstaloitunut eri tv-maksukanaville. Luultavasti tilanne tulee jatkumaan vielä sekavampana sopimuskausien päättyessä, vaihtuessa ja alkaessa.

Eri lajit, kisat ja liigat laukkavat rahan perässä kanavatarjoajilta toisille. Harva kuluttaja pystyy kustannusten puolesta nämä kaikki mahdolliset kanavat hankkimaan, joten mielenkiintoiseksi tuleekin vaihtorumba - etenkin laajakaistarintamalla, joka on se suurin, tärkein ja kasvavin osa-alue. Pitkiin sopimuksiin sitoutuvan kuluttajan kannattaa olla tarkkana, ettei liiga yhtäkkiä siirrykin kesken sopimuskauden toisen laajakaistatv:n kanaville.

Tarjonta lisääntyy, mutta samalla katsoja maksaa yhä enemmän katsomastaan. Toivottavasti kilpailu pitää hinnat kurissa ja massiivisista kanavapakettien niputusmyynneistä päästään eroon. Kuluttaja haluaa täsmäostoksia sopivaan hintaan. Muussa tapauksessa kaupat jää tekemättä - varsinkin näin epävarman talouden ja ylivelkaantuneiden kotitalouksien aikana.

Viihde on hyväksi niin kauan kuin se ei ole pahaksi.

(...kauden ylivoimaisesti lyömättömin loppuaforismi :=)

Ei kommentteja: