torstaina, joulukuuta 30, 2010

Sveitsissä tehdyt

Tässä lähipäivänä huomasin, että juniorin luistimessa oli isot aukiviillot kummallakin puolella takakielekkeen reunassa ja kieleke oli jopa murtunut. Myös toisessa luistimessa oli myös orastavat murtuman alut nahkareunassa, joten kyseessä on valmistusvirhe, tai koko luistin on suunniteltu väärin.

Aika erikoista kun kyse on vain kolme kuukautta käytössä olleista uusista luistimista ja käyttäjä on 12-vuotias poika. Takakielekkeeseen ei muutenkaan kohdistu mitään isoja voimia. En ole vastaavaa rikkoutumista nähnyt koskaan edes käytetyissä luistimissa.

Luistimet lähtivät eilen katsottavaksi maahantuojalle ja nyt on pärjättävä varaluistimilla kunnes tilanne selviää. Nämä ulkojäillä käytetyt Bauerit painavat jalkaterää ulkoreunasta, mutta ovat muuten kelvolliset menopelit. Olisiko kyse siis varaluistimista, joilla ei voi luistella? Tästä tulee välittömästi mieleen legendaariset "Tukion luistimet".

Korjatut tai uudet luistimet tulevat aikanaan, mutta siihen asti homman pitää jäällä jatkua. Takuukeikat ovat yleensä pitkiä ja työläitä, joten saa nähdä miten kauan tässä menee. Toivottavasti luistimia ei nyt sentään tehtaalle asti tarvitse lähettää tutkittavaksi.

Made in Switzerland-merkintä tuo yleensä mielikuvan laadusta, mutta miten nyt näin pääsi käymään? Palataan asiaan tuonnempana.

Ei kommentteja: