keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010

Hetken tauko paikallaan

Tappara D2 sai kahdella joukkueellaan syksyn pelit lopulta päätökseen. Jatkosarja käynnistyy tammikuun puolella vähän tiivistyssä muodossa.

Tätä ennen vietetään joulunaikaa, joka harrastustoiminnan kannalta on vähän rauhallisempaa aikaa. Harjoitukset toki pyörivät lähes normaaliin tapaan.

Talvi hyökkäsi keskuuteemme koko voimallaan normaalia aikaisemmin. Jos joulukuun alkua mennään 20 astetta hipoen, mitä lukemia mittari näyttääkään tammikuun puolella? Jatkuuko viime talven meno pakkashurjasteluineen?

Kylmä keli karsii ulkojäiltä luistelijat - varpaat kohmettuvat ja jää nitisee kovuuttaan. Joona kyllä viihtyi kaverin kanssa maanantaina puolitoista tuntia 16 asteen kelissä. Lopussa alkoi vähän jaloissa nipistellä, mutta muuten pärjäsi hyvin. Ulkojäille kun on kuulemma pakko päästä höntsäilemään ja harjoittelemaan laukauksia - ja ihan omatoimisesti.

Tällä kaudella on tuo omatoiminen harjoittelu tullut kovasti mukaan. 12-vuotiaat alkavat ymmärtämään sen, että taidot paranevat harjoittelemalla. Ja selvästi näyttää tuo laukaus parantuneen syksyn levylaukausten, ja nyt ulkojäiden ylimääräisten sessioiden jäljiltä.

Lähipäivien uutiset kertovat Tapparan ex-valmentaja Mikko Saarisen siirtyvät Bluesin liigajoukkueen valmennusrinkiin. Tappara D2 jäi nyt siis kaipaamaan yhtä lenkkiä valmennusryhmästään, jonka mukana Saarinen on vaikuttanut loppusyksyn aikana.

Pienemmistä kuvioista suurempiin käy tekijöiden tie. Eteenpäin pyrkijät hakevat haasteita ja suurempia saappaita. Nälkä kasvaa ja sitä myötä jalat - niitä saappaita varten.

Ei kommentteja: