maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Gaala

Menneen vuoden urheiluhuiput palkittiin tänään TV:n Urheilugaalassa ja sen tärkeimmän pokaalin nappasi suunnistaja Minna Kauppi, joka innoissaan repi mekkonsa ja hukkasi toisesta palkinnosta "kiekon". Lopputunnelma oli kuin missikisoista - kruunu putoilee kimallesateessa ja valot välkkyvät.

Moni muukin urheilija, joukkue tai vaikuttaja sai ansioistaan oman pystinsä - joka muuten näkyy viereisessä kuvassa ja muistuttaa suuresti käsipunnusta. Hmmm. Voittajilla taitaa "haba" kasvaa?

MM-kisat kultaisesti kuitannut salibandymaajoukkue valittiin nyt vuoden joukkueena. Kisojen aikaan käytiin keskustelut siitä, onko laji edes oikeaa urheilua. Kyllähän se sitä on, ja harrastajana olen myös huomannut että hiki tulee ja sykkeet on korkealla - menee jopa jääkiekkosta yli. Kova laji.

On myös esitetty näkökulmia siitä, että olisi kaksi erillistä lajia - salibandy ja sähly - mutta omasta mielestäni salibandyä pelataan myös siellä koulun saleissa. Mailat on nykypäivää, taitotaso hyvä ja henki sama kuin muovikaukaloissakin. Sählyksi nimittäisin oikeastaan sitä 80-luvun koulun liikuntatunneilla löysävartisilla mailoilla pelattua pallonlyöntipeliä, jossa pesäpallo/golfswingi-tyyppisillä yrityksillä huidottiin pelivälinettä salin päästä päähän. Näistä ajoista on tultu mahtiloikin eteenpäin.

Gaalalla ja voittajien valinnoilla on paikkansa, vaikka lajeja onkin vaikea arvottaa. Maku- ja arvostuskysymyksistähän näissä kyse ja urheilutoimittajilla oma näkemyksensä. Jos joku urheilija ei listoille mahdu, niin on ainakin joku joka arvostaa - fanit ja kansa.

Onnittelut voittajille!

2 kommenttia:

Jan kirjoitti...

Vuoden urheilijan nettisivujen vieraskirja poistui käytöstä vain muutama tunti gaalan jälkeen. Olisiko syynä se, että vieraskirjaan oli kertynyt paljon kommentteja, jotka kohdistuivat kriittisesti urheilijan ennen palkintogaalaa kirjoittamaan blogitekstiin, joka menee näin:

Vuoden sporttajan valinta

Tätä on tulkittu varmaan aika suoraviivaisesti... Näkisin itse että tässä kirjoituksessa on joltisenkin huumoria ja sarkasmia mukana... vai miten on?

Jan kirjoitti...

Ja tänään vuorokautta Vuoden urheilija -voittoa myöhemmin, Minna Kaupin nettisivuille ei pääse. Kuukausittainen dataliikenne on lyönyt tappiin. Linkit ei siis toimi. Kävijöitä on riittänyt.