maanantaina, tammikuuta 24, 2011

Luonnonjäitä ja muuta mukavaa

Rautakorpi puhuu asiaa Aamulehden nettisivuilla. Seurat, valmentajat ja vanhemmat saavat kukin oman osansa tästä listasta mietittäväksi. Juniorikiekkoilua hallitsevat kalleus, liiallinen kilpailuttaminen ja epäterve ilmapiiri. Näihin ajatuksiin voi kyllä yhtyä.

Luonnonjäät ovat tällä hetkellä myös kovasti puheen aiheena. Tulevaisuuden toivot kuulemma harjoittelevat siellä aina kun vain on mahdollista. Onko siis tosiaan näin? Uskaltaisin väittää jotain muuta. Tänään pistäydyimme hyväkuntoisella luonnonjääkentällä parhaaseen aikaan alkuillasta. Jää oli hyväkuntoinen, lumesta puhdas ja sää mitä parhain - selkeä nollakeli. Kentällä käytössä kaksi ehjää rautakehikkoista maalia. Olosuhteet ei voi enää paremmaksi tulla - koulupäivä ohi ja työt tehty tältä päivältä.

Paljonko siis oli kiekkoilijoita ja muita luistelijoita yhteensä? Reilun tunnin aikana tasan kaksi - minä ja poika. Kuten Rautakorpi esittää: Miten luonnonjäät saadaan oikeasti käyttöön - ei vain puheissa, vaan myös käytännössä?

1 kommentti:

Jan kirjoitti...

Keskustelu jatkuu

Aamulehden lukijoiden kommentteja ylläolevan linkkijutun ja tuon alkuperäisen artikkelin osalta tuntuu hallitsevan Ilves vs Tappara-välinen kädenvääntö ja Rautakorven "kahvakiekko"-maine.

Onkohan nurkkakuntainen kinastelu ja köydenveto eri suuntiin yksi jarru ja haittatekijä lajin kehityksessä koko maan mittakaavassa ajatellen?

Asia ei ratkaise, vaan kuka sen sanoo...