keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2012

Aina kannattaa uskoa

"En olisi uskonut, että teen turnauksen finaalissa maalin", kiteytti yksi pelaajista sen tosiasian, että peli on arvoituksellista ja mitä vaan voi tapahtua. Altavastaajana koko turnaukseen lähtenyt joukkue voi vielä nousta heikon ensimmäisen pelin jälkeen finaaliin ja ottelemaan voitosta.

Futsal-kauden päätöksessä kävi juuri näin. Tunnustelevan alun ja häviön jälkeen lähti liikkeelle nousukiito, joka huipentui finaalissa erittäin tasaiseen kamppailuun. Tällä kertaa viimeinen silaus jäi yhden maalin päähän, mutta näihin peleihin oli jokainen varmasti tyytyväinen. Viimeistään seuraavana päivänä kun finaalitappion kitkerä maku oli suusta hävinnyt.

Loukkaantumisia ja kolhuja saatiin myös runsain mitoin. Nilkkaa, polvea, kyynärpäätä - futsal-pelissä voi saada minkä paikan tahansa huonoon kuntoon. Tällä kertaa ei isompia sattunut, mutta nämäkin haittaavat peliä ja moni joutui jättämään kentän ennakoitua aikaisemmin. Onneksi paikkaajia viimeisiin peleihin löytyi juuri sopivasti.

Tiivistahtinen turnaus vie yllättävästi mehut niin pelaajilta, kuin myös valmentajaltakin. Itse huomasin väsymykseni vasta kotiin päästyäni. Se on merkki siitä, että keskittyminen on ollut huipussaan. Vaikka yhden pelin kesto olikin vain 20 minuttia - joka voi tuntua lyhyeltä ajalta - niin siinäkin ajassa saadaan voimat valutettua pelaajista kentälle. Ja näin sen pitäisi toimiakin.

Nopeat vaihdot tuovat peliin säpinää ja kentällinen painaa täysillä sen kolmeminuuttisen ja taas uusi vaihto. Jollain tavalla futsal muistuttaa enemmän jääkiekkoa kuin jalkapalloa. Pienessä tilassa mennään kentän päästä toiseen melko vauhdikkaasti. Kontaktit tosin on karsittu pois, vaikka joukkueen jääkiekkoilija pyrkiikin pelaamaan futsalia ihan omalla tavallaan. Ihme ettei kauden aikana ole tullut sen enempää varoituksia ja vapaapotkuja.

Kauden päätösturnaus jätti hyvät muistot tämän talven futsal-kaudesta. Ensi syksynä ollaan huomattavasti kokeneempia, viisaampia ja kovempia. Luulen että ainakin intoa taas löytyy uuteen sarjakoitokseen. Mutta ennen sitä siirrytään kesäksi jalkapallon pariin. Sielläkin puhaltavat uudet virkistävät tuulet. Joukkue on ottanut yhden ison harppauksen eteenpäin. Sen nimi on kehitys.

The Northern Governors: Safari Spots

Ei kommentteja: