tiistaina, elokuuta 07, 2012

Päivä nro 188


16:15. Työmatka kotiin pyöräillen. Maasto sujuvaa alamäkeä, sää hieno ja pyörätiellä liikennettä vähän. Ajaessa voi kerrata tulevien harjoitusten kuviot.

16:30. Nyt selvisi etten saakaan isompaa autoa käyttöön. Pitää pakata kaikki varusteet pieneen autoon. Suurin osa on pakattu valmiiksi jo aamulla. Kyytiin menee: jalkapallot, huoltajanlaukku, varustekassi, oma kiekkovarustekassi, jääkiekkomaila. On kaksien harjoitusten ilta.

16:50. Harjoitus käynnistyy Viinikan kentällä lämmittelyllä ja venyttelyllä. Ruoho on lopulta saatu leikattua ja kenttä näyttää yllättävän hyvältä. Vain näyttää.

17:10. Pelataan kolmen alueen peliä ja pallo kulkee hienosti. Syötöt napsahtelevat paikoilleen ja pysyvät hyvin rajaviivojen sisällä. Kentän reunalla nurmi on melko hyvä ja tasainen. Pojat ovat kehittyneet paljon kesän aikana.

17:20. Pelitilanneharjoitus juomatauon jälkeen. Hyökkäykset vyöryvät maalille, mutta maalivahti pitää. Haen yli ammutut pallon naapuripihan rajoilta. Kentän meteli häiritsee kuulemma yleisesti lähellä asuvia. No, sen voi uskoa, mutta peliin kuluu puhe, keskustelu ja äänet.

17:50. Lopuksi peliä pienellä kentällä, mutta isoihin maaleihin. Kerään samalla joukkueen pallot ja tavarat autoon valmiiksi. Palaan seuraamaan peliä ja ohjeistan liikkuvuuteen ja paikan hakuun. Verkon soivat ja tarkkailen välillä kelloa.

18:05. Jäähdettelykierros ja venyttelyt. Harjoitus päättyy aavistuksen aikaisemmin, koska pitää varata aikaa siirtymätaipaleelle Tesoman jäähalliin. Muistutan huomisen päivän harjoitusottelusta, pojat jäävät keräämään kamojaan. Kohti päivän toisia harjoituksia.

18:15. Valitsen reitin keskustan ja Pispalan läpi. Yllättäen eteneminen on sujuvaa ja liikennettä on vähän. Moottoritie imee ja Tesoma jo häämöttää.

18:35. Kaarran jäähallin parkkipaikalle ja joukkue tekee vielä oheisia pihassa. Tikasaskelluksia ja spurtteja. Paikalliset teinit kuluttavat aikaa viereisellä skeittirampilla. Lautojen kolina kuuluu kauas. Mopoautoja on parkissa enemmän kuin missään. Muistelen vielä edellistalvea, jolloin autosta vietiin erikoiset venttiilihatut juuri täällä. Nyt ne pyörivät jonkun teinin mopoauton renkaissa. Kaksi euroa kappale ja niitä saa kaupasta. Kannattiko viedä?

18:40. Kiskon varusteita päälle - housut, polvisuojat, lopuksi luistimet. Luultavasti pientä peliin osallistumista, joten kevyet suojat on paikallaan. Lopuksi kiskaisen kyrärän päähän ja siirryn ovelle. Jääkone tekee jo viimeistä kierrostaan. Osalla pojista ei vielä mitään kiirettä. "Kyllä me ehditään".

18:55. Peliä yhteen maaliin molemmissa päissä. Osallistun toiseen niin saadaan tasakentät. Kiekko kulkee ja maalivahti saa töitä.

19:10. Hyökkäysharjoituksia maalille. Syötön kautta siniviivalta maalille, laukaus, uusi kiekko kulmasta, kaarros ja toinen yritys. Keräilen irtokiekkoja kulmiin minkä ehdin ja yritän pysyä pois tieltä. Pojat liukuvat tasaisena virtana maalille. Kiekot viuhuvat verkkoon, maaliin ja tolppiin.

19:25. Palaveri vaihtoaition edessä. Päävalmentaja piirtää seuraavaa harjoitusta taululle. Pojat tunkevat jo liiankin lähelle. Ohjeistan eturivin polvilleen niin takarivikin näkee jotain. Muutamat piirrot vielä ja harjoitus jatkuu.

19:45. Loppupeli on pelattu ja kiekot kerätään valkoiseen ämpäriin. Mietin kiekkoja heitellessä, että pojan luistimille pitää nyt tehdä teroitus. Jos harjoitus aloitetaan sinisessä paidassa ja lopetetaan valkoisessa, on jään pinnassa vietetty liian paljon aikaa.

20:05. Pojat loppulenkillä ja valmennus vaihtaa viime hetken kuulumiset, tulevat tapahtumat ja muut asiat. Vähitellen pelimiehiä alkaa tippumaan koppiin. Siirrytään käytävälle ja pääoven kautta jäähallin pihaan. Ilma tuntuu tuon viileyden jälkeen lämpimältä.

20:15. Keskustelen pihalla - yllättävästi - jalkapalloasioista, joten kaksi lajia tuntuu nivoutuvan sujuvasti yhteen. Autoja pakataan ja kotimatka alkaa.

20:45. Pysäytän moottorin kotiruudussa. Kahden harjoituksen ilta takana. Neljä ja puoli tuntia kulunut siitä, kun polkaisin pyörän liikkeelle Lepakkoluolan edestä. Siitä asti tähän - koko ajan liikkeessä.

20:59. Eikä vielä siihen loppunut. Tavarat purettu, varastossa ja paikoillaan. On ruokailun aika.

Ei kommentteja: