torstaina, heinäkuuta 26, 2012

Sään ehdoilla


Olympialaisten avajaiset lähestyvät ja kisajärjestäjät tuskailevat sään kanssa. Paikallinen kesä on mennyt sateen merkeissä ja samaa näyttää jatkuvan aina vaan. Myös kotimaassa on lomia vietetty samoissa merkeissä. Olisiko tästä apua suomalaisurheilijoiden valmistautumiseen? Etelän lämmössä harjoittelu ei ainakaan palvele sitä, jos kisatilanteessa vettä vihmoo kylmästi. Kotimaassa ainakin sataa reilusti.

Lontoon sateiden hillitsemiseksi on ehdotettu eläinten uhraamista Stonehengen monumentilla. No tämä on heitetty ihan vitsinä, mutta kuvastaa sitä, miten kiusallisena huono sää koetaan. Kisajärjestäjä haluaa tietysti tarjota vain parasta - niin urheilijoille, kuin kisaa seuraaville katsojille paikan päällä ja kotikatsomoissa. Säähän vaan ei pysty vaikuttamaan. Muistissa on taannoiset Helsingin yleisurheilun MM-kisat hirmusateineen.

Michael Johnson kuitenkin juoksutti olympiasoihtua kyseisessä Stonehengessä ja perjantaina tuli kuljetetaan avajaisiin. Kisat ovat kuitenkin jo käynnissä, sillä jalkapallon alkusarja otti varaslähdön. Ruotsalaistyttöjen peliä oli hieno katsoa. Etelä-Afrikka kukistui 4-1 hyvillä otteilla. Naisten jalkapallossa - ainakin tässä ottelussa - pyrittiin kovasti hyökkäysvoittoiseen peliin.

Mielenkiintoista kisojen jalkapallossa on myös Brittien yhdistetty joukkue, jonka ympärillä on käyty paljon keskustelua. Jalkapallomaailma on niin tottunut erillisiin Englannin, Skotlannin ja Walesin joukkueisiin. Miten lähtee kisoihin Team GB, siitä puhuu myös kapteeni Ryan Giggs.

Kisat on käynnissä ja pallo pyörii, mutta avajaisia odotellessa vaikka virallinen kisabiisi. Muse - Survival.


Ei kommentteja: