tiistaina, joulukuuta 25, 2012

Vuoden urheiluhetket


Vuosi lähestyy loppuaan ja taas valitaan maassamme sykähdyttävin urheiluhetki 2012. Kymmenen loppusuoralle päässyttä ehdokasta ovat yleisön äänestettävissä Suomen urheilugaalan nettisivuilla.

Jos omakohtaisia huippuhetkiä hakisin menneeltä vuodelta, valinta kohdistuisi seuraaviin tapahtumiin. Luonnollisesti tarkastelen asiaa omasta perspektiivistä, joka pyörii tämän blogin ympärillä. Valinta kohdistuu siis valmentamiini joukkueisiin, tai niihin joiden kanssa olen toiminut tiiviissä yhteistyössä.

Kaukaloblogin 2012 sykähdyttävimmät urheiluhetket:

1. TPV C14 Valkoinen - Tampereen piirin mestaruus sarjassa C14 Ykkönen (jalkapallo)
2. Tappara D1 Forum - Hämeen piirin mestaruus D1 AA -sarjassa (jääkiekko)
3. TPV C14 Valkoinen - Pori Cup pronssia (jalkapallo)

1. Joukkue saavutti sen mitä saavutettavissa oli. Teki sen puhtaasti, häviämättä yhtään ottelua. Tähän päädyttiin lähtökohdista, joissa ensimmäisenä ei ole kilpailullisuus. Joukkueella oli vaatimattomat harjoitusolosuhteet, kasvatuksellinen ja vapaaehtoista osallistumista salliva ilmapiiri, jokaisella mahdollisuus peleihin ja lähinnä pienen kaupunginosa-alueen kaveripiiristä koostuva joukkue.

Kun tämä kaikki vielä tiivistetään hyvään joukkuehenkeen ja joka osa-alueella hienosti kuluneeseen kauteen, vuoden sykähdyttävin urheiluhetki on löytynyt.

2. Jos jääkiekkojoukkueesta voidaan puhua, että tässä tapauksessa yhdistyy kilpailullisuuteen maltti, kasvatus, tasapuolisuus ja kaikkien huomioon ottaminen, niin tässä oltiin aika lähellä sitä. C-joukkueiden kynnyksellä kilpailu on kovaa ja sitä vaikeampaa ryhmän haltuun ottaminen. Nyt se onnistui (Kiitos Rike  ja Jampe).

3. Kun ykköstilan voittaneen joukkueen kanssa käydään nappaamassa pronssia kovassa turnauksessa, lomaillaan samalla kolme päivää erittäin hienossa säässä, hyvässä seurassa ja kaikki vielä toimii hienosti, on kolmostila hyvin ansaittu.

Tässä siis kaukaloblogin vuoden 2012 sykähdyttävimmät tapahtumat. Valtakunnalliset valinnat näemme tammikuussa. Huonoja valaintoja listalla ei olisi Leo-Pekka Tähti tai Jesse Joensuu. Hyvässä Padassa porisseet oman kaupungin lähettiläät. Onnea äänestykseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valtteri täs moro :) oon ite samaa mielt ton piirinsarjan voiton suhtee, oli upee fiilis. Oli kyl aik upeet :)

Jan kirjoitti...

Joo... Usein ne parhaat saavutukset ja hetket kirkastuu kun aikaa on kulunut jonkin verran. Varmasti tästä on jäänyt kaikille muillekin pelaajille samanlaiset fiilikset.