maanantaina, marraskuuta 25, 2013

Tunnelma katossa - ja pallo...


Futsalin sarjakausi käynnistyi viikonloppuna. TPV Valkoinen on ponnistanut pelivirettä mm. Kissat-hallista (kuva yllä) ja koulujen saleista. Tästäkin syystä - ja kun vihdoin päästään viralliseen peliin -  tapahtuma tuntuu juhlatilaisuudelta. Siitäkin huolimatta, että ensimmäinen peli pelattiin Raholan liikuntahallissa.

Kun isoon tilaan päästään, on katon korkeus testattava. Jo lämmittelyssä joku sankari tavoitti katon ja sai joukkueen pallon ilmastointiputken päälle. Sinne jäi ikuisiksi ajoiksi, tai ainakin seuravaa ilmastointiremonttia odottamaan. Pelitapahtuma nousi siis huippuunsa jopa ennen tuomarin pillin vihellystä.

Pillikin lopulta soi ja peli käynnistyi. Tällä kaudella poikien B-sarjassa on mukana peräti kaksi tuomaria. Ainakin sivurajat tulee katsottua tarkasti molemmin puolin kenttää. Neljä silmää näkee enemmän - vaikka olisivat puuta. Nyt oli kyllä kaikkea muuta ja hyvä linja.

Ensimmäinen jakso pelattiin tasaisesti TPV Mustia vastaan. Hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän. Vastustaja teki pari hienoa maalia, mutta se ei riittänyt tänään.

Toisella jaksolla Valkoinen ryhtyi maalintekoon. Moni pelimies teki niitä kaksin kappalein ja lopulta valotaululla oli numerot: 2 - 12. Aika suurilla maalieroilla mennään, mutta samaan tahtiin näytti päättyneen moni muukin sarjan ottelu.

Futsalissa maaleja tehdään runsain mitoin, mutta saattaa isossa sarjassa olla suurehkokin tasoero? Näin voisi ainakin muista lopputuloksista päätellä. Sarjataulukko ja pistepörssikin näkyvät tilastosivuilta.

Vaihtopenkillä ykköspuheenaihe oli sivurajapotkun antaminen. Juuri kun harjoituksissa oli asiasta puhuttu sen seitsemättä kertaa - miten potku annetaan oikeaoppisesti. Pallo viivalle tai ulkopuolelle ja paikalleen. Tukijalka viivan ulkopuolella ja potku. Ja pelissä kävi niin, että sivuraja vaihtui useamman kerran vastustajalle. Pallo oli liikkeessä tai kentän puolella. Tekijöitä odotti sovittu "naulakkoon nostaminen" pukukopissa.

Ensimmäinen peli selvitettiin kunnialla, mutta jatkossa voi tapahtua mitä tahansa. Kyseessä on mielenkiintoinen ja tasokas sarja. Tiistaina ollaan Pirkkahallissa ja vastassa nyt Haka Mustat.

Ei kommentteja: