torstaina, marraskuuta 28, 2013

Ensituntuma uudistettuun kotiareenaan

Pirkkahallin futsal-olosuhteet ovat parantuneet viime kaudesta. Olisiko kesän aikana valmistuneen uuden messuhallin ansiota? D-hallin ykköskenttä on kuitenkin saanut uuden alustan ja katsomon. Positiivinen yllätys heti ensimmäiseen kotipeliin.

Sarjapeli Hakaa vastaan sen sijaan ei ollut yllätys. Taso sarjassa on juuri niin kova kuin osasin odottaa. Poikia vietiin ensimmäisellä jaksolla oikein urakalla. Litran mitta ei riitä. Maali toisensa jälkeen pisti maalivahdin ja puolustajat pyörittelemään päätään. Mennäänkö koko peli yhtä maalia?

Pelin alussa oli havaittavissa turhaa jännitystä ja vastustajan kunnioitusta. Vuotta vanhemmat hakalaiset eivät ujostelleet, vaan käyttivät tilaisuuden maalien tekoon. Tasoero oli selvä tällä kertaa.

Toiselle jaksolle saatiin "kipsi" murenemaan ja TPV Valkoinen ryhtyi pelaamaan "omaa peliään". Maalienkin tekoon päästiin ja toinen jakso saatiin pidettyä lukemissa 4-4. Mahdollisuuksia muutamaan lisämaaliinkin oli, kun vastustajan kumuloituvat virheet aiheuttivat rangaistuslaukauksia. Näistä pystyttiin hyödyntämään vain yksi.

Sääntäjen mukaan jaksolla tehty kuudes virhe johtaa rangasituslaukaukseen. Tästä eteenpäin jokainen virhe viedään pilkulle. Nyt niitä saatiin neljä.

Jos tämä tappio ei ollut yllätys, niin sarjan tasoero joukkueiden välillä on. Kun ensimmäinen peli voitettiin 12-2 ja tämä hävittiin 13-4, voi kukin miettiä mitä kentällä nähdään kun sarjan paras ja heikoin kohtaavat? Kuin suoraan sarjasta Kahden kerroksen väkeä?

Alkulämmittelyt aloitettiin C-hallin tekonurmella ja kaksi palloa saatiin taas "piippuhyllylle". Pirkkahallin vahtimestarit toimivat kuitenkin ripeästi ja pelin aikana molemmat pallot oli noudettavissa huoltokopista. Puolitoista kadonnutta palloa peliä kohti saattaisi kauden mittaa tuoda kohtuulliset lisäkustannukset joukkueen menoihin?

Perjantaina vuorossa harjoituspelit Kangasalla ja viikon päästä jatkuu futsal-sarja. Joko silloin päästään  tasaiseen kamppailuun?