torstaina, joulukuuta 26, 2013

Kahdella tuomarilla



Kauden futsal-sarjan suurin muutos on kahden tuomarin järjestelmä. Myös Pirkkahalli on saanut uuden alustan ja katsomon D-hallin futsal-kentälle. Tällä kentällä myös TPV B Valkoinen pelaa kotiottelunsa. Hyviä parannuksia molemmat.

Kahdella tuomarilla sivurajat ja muut tapahtumat nähdään nyt entistä tarkemmin. Kummallakin on oma sivurajansa hoidettavana. Neljä puusilmää näkee enemmän kuin kaksi, kuulin katsomosta vitsin ennen pelin alkua.

Kun Eino-myrsky - vai oliko se Oskari? - katkoi sähköjä loppusyksyllä, meni Turussa sijaitseva erotuomariasetteluohjelman palvelin nurin koko viikonlopuksi. Vähän jännitin saapuuko paikalle yhtäkään tuomaria.

Ohjeistuksen mukaan peli olisi pelattava kaikesta huolimatta normaalisti. Hetkinen... normaalisti!?Tuomarit kuitenkin saapuivat ajallaan, joten ei tarvinnut miettiä mitä tämä ohjeistus tarkoittikaan.

Syksyn toisessa kotipelissä Pirkkahallissa tarjosin toiselle tuomarille pelipallon. Tämä kokeili sen ilmanpaineita ja määräsi niitä vähennettäväksi. Hän halusi myös itse suorittaa venttiilitapilla nämä "päästöt". Sain lopuksi opastuksen, miten futsal-pallossa ei saa olla liikaa ilmaa, vaan sen on annettava käsissä kunnolla periksi. Kas näin. Aina oppii uutta.

Pelin puolivälissä toinen tuomareista tuli luokseni pallon kanssa ja sanoi, että pallossa on ilmaa liian vähän. Yritin pitää pokkani ja kerroin miten tuomarikaveri oli omatoimisesti "säätänyt" paineet. Pakko olla kohdallaan. Ja ilman muutoksia jatkettiin peli loppuun.



Ei kommentteja: