keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2014

Viinikan uudistettu kenttä



Tampereen Viinikan kaupunginosassa sijaitseva pallokenttä on itse asiassa puisto, joka jossain vaiheessa on siirtynyt palloilukäyttöön. Ympäröivä puusto ja kirkko tekevät siitä maisemallisesti hienon. Yksi kauneimpia jalkapallokenttiä joilla olen pelannut.

Viime vuosina kentän kunto on mennyt sangen huonoksi. Alusta hyvin kuoppainen ja osa pinnan kasvustosta muuta kuin ruohoa. Pelaajien nilkat ovat olleet kovilla. Tästä huolimatta kenttä on ollut erilaisten höntsääjien suosiossa - osittain siksi, että kentällä ei juurikaan ole seurojen harjoitusvuoroja. Vapaita nurmikenttiä on vähän.

Seurat ovat kuitenkin varanneet joka kesä kentältä muutamia vuoroja käyttöönsä. Näitä on sitten pistetty jakoon ikäluokkien kolmosjoukkueille. Myös TPV Valkoinen on muutamana kesänä käyttänyt kenttää harjoituksiin.

Tieto kentän tilasta on mennyt kaupungin ja seurojen tietoon. Seurat eivät juuri välitä, koska toimintaa siellä ei ole. Kenttä on myös merkitty puistoksi, joten kunnollista jalkapallokenttää siihen ei voi rakentaa.

Viime syksynä kaupunki kuitenkin sulki kentän ja muutti sen työmaa-alueeksi. Kenttä lanattiin tasaiseksi ja nyt on kylvöt suoritettu. Silmämääräisesti katsottuna kentän laidalta alue näyttää melko tasaiselta ja nurmikkokin on jo kasvamassa kovaa vauhtia.

Tänä kesänä siis palloilu Viinikassa jatkuu paremmissa merkeissä. Toivottavasti kentän olosuhteet ovat parantuneet - siltä ainakin nyt näyttää. Tästä huolimatta kenttä säilyttää vanhat ominaiset piirteensä. Ohi maalin ammutut pallot viuhuvat yhä vyötärön korkuisen pusikon kätköihin. Suoja-aitoja kun ei ole. Pahimmassa tapauksessa palloa voi joutua hakemaan lähiasukkaiden pihoista.

Omalta osaltani tulen vierailemaan siellä valmentajan roolissa ja pelaajana Höntsy Oy:n pelivuoroilla. Viinikan kenttä elää ja voi hyvin.

 

2 kommenttia:

Ilkka Virjo kirjoitti...

Katselin itsekin samaa hiljakkoin että kenttä alkaa näyttää hyvältä. Tuntuu jopa vähän hätävarjelulta että kaupunki on siirtänyt käyttöönoton "aikaisintaan" juhannuksen jälkeen.

Toivoa sopii että kenttä saisi oikeasti olla siihen asti suurin piirtein rauhassa kävijöiltä. Ja toivoa sopii myös että vanhoilla käyttäjillä on kentälle vielä asiaa vaikka alusta onkin parantunut...

Jan kirjoitti...

Aivan oikein... toivottavasti harrastajien pelit saavat jatkua ja seurojen käyttöaste pysyy maltillisena. Näin varmaan tulee tapahtumaan, sillä parannukset eivät ole niin merkittäviä. Jos tähän olisi tullut tekonurmi, niin varauslistat olisivat täynnä seurojen vuoroja.

Samalla tässä voi osoittaa Kiitokset yhdelle kentän parannusta ajaneelle henkilölle. Suurelta osin ansiotasi Ilkka, että kenttä on saanut tämän kasvojen kohotuksen. Hyvää työtä asian eteenpäin viemiseksi.