lauantaina, heinäkuuta 25, 2009

Kaikenmaailman klinksut ja klonksut

On varustehuollon aika. Kesä on hyvä hetki katsastaa pelit ja pensselit kuntoon - korjata vanhaa, miettiä uuden hankintaa.

Tässä tapauksessa on kyseessä keväällä hankittu pojan suoja, jossa on nauhojen päässä ne metallikoukkuviritykset ja niihin kiinnitetyt kumilenksut. Näillä siis pidetään pelisukat ylhäällä. Kuka näitä rimpuloita oikein keksii?

Kumit irtoilee jatkuvasti ja metalliklonksut vääntyilee, irtoilee ja irvistelee. Jokaisen harjoituksen jälkeen pitää kumilenksuja etsiä kassin pohjalta ja viritellä paikalleen. Luulisi näissäkin tamineissa jotain kehitystä tapahtuvan - vai olisiko jostain saatava jotain kehittyneempää mallia?

Tässä yksi esimerkki välineestä, jota käyttäessä rauhalliseltakin mieheltä voi mennä "kappa" - eli hermo huonoon kuntoon. Välinehuoltajan painajaisvaruste nro 1?

3 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Ne ajat jolloin lätkä oli ainoa laji jossa miehet käyttävät sukkanauhoja on jo kokonaan ohi sillä ei kai kukaan alle 50 vuotias tuollaisia enää omista?

http://www.hockeymonkey.com/itech-hockey-jm200-competitive-jock-short-jr.html

Jan kirjoitti...

Tampereella omistaa noin 99 prosenttia... Ja kaupat myy vaan näitä vanhan ajan vetimiä.

Toinen seikka on myös se, että junnuilla nuo varusteet kulkee pojalta pojalle ja sitten naapurin pojalle. Uusien innovaatioiden tulo vie monta sukupolvea.

Sukka & pidikevirityksissä olen nähnyt myös muutamia tapauksia, joissa pidikkeet roikkuvat valmiina sukissa. Kerran kiinnitetty ja thats it... Mitäs niitä enää irrottelemaan.

Homma toimii niin, että otetaan koko paketti kassista ja vedetään päälle. Ja treenin jälkeen taas pois ja kassiin. Ei tarvitse kiinnittää eikä irroitella klipsejä... ( kuin kerran). Toimii ilmeisesti hyvin ihan pienimmillä junnuilla jotka ei osaa kiinnitystä tehdä.

Pienimpien junnujen osalta mennään yleensä myös edullisimman vaihtoehdon mukaan... mutta ei nuo shortsit kovin tyyriit ole. Jos vain toimivat käytännössä...?

Jan kirjoitti...

Tein vähän selvitystä netissä. Shortsimallia pikapidikkeillä on myynnissä sopivaan hintaan... esim. Saksasta saa.

Näiden tilaaminen ongelmallista kokongelman vuoksi (pitäisi sovittaa). Lisäksi toimituskulujen takia olisi tilattava jotain muutakin.

Kotimaan kaupat eivät näytä tarjoavan muuta kuin perinteistä mallia (ainakaan nettisivujen kautta eikä muutenkaan). Pitänee tehdä alkuviikosta tutustuminen "alan liikkeeseen"...

Palataan siis asiaan kunhan tutkimus etenee.