perjantaina, heinäkuuta 24, 2009

Ars longa

Charles Fazzino on vaikuttava 3D pop-artisti, joka tänä vuonna oli virallinen Pori Jazz-taiteilija ja vuoden tapahtuman julisteen tekijä. Painettu kuva paperilla tai näytöllä ei tee oikeutta Fazzinon töille, sillä suuri osa taiteesta on kolmiulotteisia piirroksia ja maalauksia. Lopputulos on mielenkiintoinen ja työvaiheista voi lukea lisää taiteilijan 3D Process-sivulta.

Fazzinon työt ovat värikkäitä, äärimmäisiin yksityiskohtiin meneviä ja hauskoja kollaaseja, joista löytää aina uutta sisältöä. Sen lisäksi, että mies on tehnyt yksittäisiä teoksia, on taidetta syntynyt erilaisten tapahtumien ohessa ympäri maailman.

NHL All Star Game Dallasissa vuonna 2007 oli ensimmäinen vierailu jääkiekkotapahtuman virallisena taiteilijana. Oheinen kuva on tämän tapahtuman juliste. Fazzino on kuvittanut myös muita suuria urheilurientoja, kuten Super Bowl, Indianapolis 500 ja Major League Baseball All Star Game.

Fazzino on koristanut kädentaidoillaan myös erilaisia esineitä - kitaroita, viuluja ja lukuisten lajien kypäriä - kuten kuvassa näkyvän Boston Bruins-mallin. Tästä linkistä näkyy lisää kohteita joihin Fazzino on merkkinsä lyönyt - mahtuupa mukaan yksi palomiehen kypäräkin.

Tänä kesänä Porin Jazz-kadulla oli Fazzinon näyttely, jossa moniin alkuperäisiin teoksiin pääsi tutustumaan luonnossa. Kohteet olivat myös myynnissä ja kalleimmissa hintalappu oli ison perheauton luokkaa. Nämä siis unohdettiin tällä kertaa, mutta mestari kuitenkin kävi itsekin paikalla ja signeerasi ostamani Pori Jazz 2009 julisteen.

Lopuksi pitää vielä mainita Fazzinon kiinnostuksesta maatamme kohtaan. Siihen on erityinen syy, sillä hänen äitinsä on suomalainen. Miehemme maailmalla.

Ei kommentteja: