keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2009

Lomalta paluu



Blogin kesätauko on nyt ohi. Viime viikot on vietetty loman merkeissä pitkälti muualla kuin kotimaisemissa. Myös poikien harrastukset ovat edenneet omatoimijaksoilla.

Länsirannikolla tuli käväistyä perinteiseen tapaan Pori Jazz-konsertin merkeissä. Raphael Saadiq heitti loistavan setin retrosoulia Kirjurinluodon Areenalla ja aurinko loi hyvän sään koko tapahtumaviikolle.

Kesäinen Pori tarjoaa monenlaista aktiviteettia, joista Yyterin neljäkilometriä pitkä hiekkaranta sisältää laajaa, matalaa merivettä ja lämmintä hiekkaa, joihin Joona - Sandman - voi vaikka upota kokonaan. Ainoastaan isovarvas jäi pinnalle. Tutuksi tulivat siis dyynit ja greenit - sää suosi nyt molempia.

Tapahtumat karhukaupungissa jatkuvat kun Metallica saapuu viikon päästä esiintymään samaiselle Areenalle. 50000 kävijää on menossa kuuntelemaan toisenlaista Sandmania ja paljon muuta. Mikä sen paremmin sopisi metalliteollisuudestaankin tunnettuun kaupunkiin. Kuin se metalli.

Kun talvi taas tulee, niin Porissa ei tapahdu mitään. Jäähallissa tosin pelataan liigakiekkoa, mutta viime vuosina sielläkään ei ole... tapahtunut juuri mitään. Ässien valmentajan vaihdoskin tehtiin kuluvan kesän aikana, kun Suhonen sai antaa tilaa pitkän linjan konkarille, Pekka Rautakalliolle.

Paikallinen sanomalehti ilmaisi lukijan viestissä kaupunkilaisten ajatukset ja toivotti uuden valmentajan tervetulleeksi tähän tapaan: "Nolla tappiota tähän mennessä. Tästä on hyvä jatkaa valmentaja Rautakallio." Länsirannikolle ei ole helppo tulla - edes oman kaupungin pojan.

Näin siis saatiin tämäkin kirjoitus käännettyä jääkiekon pariin. Siitä on siis - lukijan sanoin - hyvä jatkaa, sillä jääkiekkokausi on jo käynnissä. Lisää lähipäivinä.

( Photos by JSS © 2009: "Yyterin sannat", "Raphael Saadiq Pori Jazz 2009-konsertissa", "Sandmanin varvas" )

Ei kommentteja: