tiistaina, heinäkuuta 28, 2009

Varustekierros kaupoissa

Muutama päivä aikaisemmin - juniorin varustetarkistusten yhteydessä - heräsi ajatus tutkia voisiko vanhanaikaisista sukkaklipseistä luopua kokonaan. Kumilenksut hukkuvat, metallipitimet vääntyilevät ja kiinnitys sukkiin on aina yhtä hankalaa.

Tarjolla on eri valmistajilta shortsimallisia housuja, joissa on suojakuppi ja "tarrakiinnitys"-alustat sukille shortsin lahkeiden edessä ja takana. Näissä "lätkissä" sukkien olisi tarkoitus pysyä paikoillaan.

Kierros tamperelaisissa varusteliikkeissä antoi selkeän kuvan siitä, että tarjolla on lähinnä perinteisiä ratkaisuja. Shortsit loistivat poissaolollaan. Vain yhtä, tai kahta mallia rajoitetusti hyllystä löytyi. Nämäkin olivat tiukasti muotoutuvia, ihon myötäisiä malleja.

Hintataso shortseissa on yli kaksinkertainen, joten tämä voi vaikuttaa ostajien valintoihin, varsinkin jos on kyse nuorista kiekkoilijoista. Lähinnä shortseissa arveluttaa sukkien kiinni pysyminen tarroissa, varsinkin vähän pidemmän käyttöajan jälkeen.

Kun tutustumiskierroksen aikana kohdalle osui yhdestä liikkeestä yksittäinen kappale aikuisten kokoa puoleen hintaan, päätin itse ryhtyä koekaniiniksi. Netistä löytyy varmaan käyttökokemuksia, mutta omakohtainen tuntuma on aina paras. Kuvassa kyseinen tuote jonka otan testiin elokuussa kun jääkausi taas alkaa.

( Jukka Keskisalo ylitti juuri maalilinja 300 metrin esteissä Monacon GP-kisoissa ja jäi 33 vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä vain 0,33 sekuntia. Kyllä se vielä menee rikki tällä kaudella...)


2 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Poika, samoin kuin lahes koko joukkue taalla nousevan auringon maassa, kayttaa noita keltaisia Itechin shortseja jotka eivat ole tiukat vaan lahinna bokserimallisien kalsareiden nakoisia. Vajaa kolme vuotta on menty samoilla housuilla ja hyvin tarttuu ja pysyy sukat vielakin kiinni.

Itsekin reilu vuosi sitten tyomatkalla Helsingissa jouduin myyntimiehen ylipuhumaksi ja hankin vastaavanlaiset; ainakin omasta mielestani ehdoton hankinta noitten klipsujen jokakertaisen etsimisen sijaan.

Jan kirjoitti...

Hankkimani Eastonit on juuri tuota väljää shortsimallia... Jotenkin nuo tiukat, pyöräilyhousumalliset ei houkuttele.

Hyvä havainto tuo tarrojen toimivuus pitkälläkin aikavälillä. Tästä on hyvä lähteä miettimään pojankin varustevaihtoa.