keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Kaupparia tarvitaan

Näkemiin mennyt kausi! Syksy tuli ja hiekkakentät tyhjenivät pelimiehistä. Päättäjäiset olivat kuin koulussa - puheiden aikana haukoteltiin ja lopuksi saatiin todistukset käteen. Tosin ilman numeroita, mutta osoitus kuitenkin jonkinlaisen luokan suorittamisesta.

Koulun lukukauden päätös on hauska ja odotettu. Onhan vuorossa edessä kesäloman riemut. Jalkapallon päätöstilaisuus on sävyltään erilainen. Moni ei ehkä haluaisi jättää harrastustaan, vaan jatkaisi kautta vieläkin pidemmälle. Jatkaisiko joku koulua vielä kesän puolelle?

Toisaalta on hyvä pitää taukoa, keskittyä muihin puuhiin ja koulunkäyntiin. Suurelle osalle kyseessä on kakkoslaji, ja muutkin ovat valinneet harrastustason, joka ei tähtää tavoitteelliseen kilpaurheiluun.

Kaupunginosatoimintaa tarvitaan ja sitä pitää vaalia. Kaikki eivät halua - tai eivät omaa mahdollisuuksia - harrastaa ympärivuotisesti, liian kilpailullisesti, eivätkä panostaa rahallisesti niin paljon.

Kaikesta huolimatta riittää intoa osallistua, tiukkaa yritystä ja aitoa kiinnostusta omien resurssien puitteissa. Näistä pelaajan aluista tulee vielä isona oikeita pelimiehiä jossain lajissa, innokkaita liikunnan harrastajia tai ehkä omia lapsiaan pallokentille tuovia innokkaita isejä.

Tai mikä tärkeintä - hyviä, onnellisia ja tasapainoisia aikuisia.

Ei kommentteja: