torstaina, lokakuuta 22, 2009

Tutka joka taskuun

Urheilututka matkapuhelimessa mittaa eri lajien laukauksen nopeuden ja haastaa kalliit nopeustutkat. Juuri julkaisuun päässyt Speedhero on suunnattu myös tavallisille urheilun harrastajille.

Nopeustuloksia voi jakaa vaikkapa Facebookin kautta, tai ladata niitä tilastosivustoon. Kaikki edellytyksen myyvälle sovellutukselle ovat siis olemassa. Miten kaikki sitten toimii - ja toimiiko se todella?

Mittaus perustuu puhelimen mikrofonin kautta saatuun tietoon. Asetuksissa annetaan sovellukselle laukausmatkan pituus. Lähtö- ja maaliintuloääntä käytetään huippunopeuden laskentaan erilaisten algoritmien avulla ja kas kummaa - pelivälineen nopeus on näytöllä!

Eri lajeille on saatavana oma sovellusversio ja lajien kirjo kasvaa jatkossa. Sovelluksen markkinoija on sopinut yhteistyöstä Veikkausliigan ja SM-liigan kanssa, joten tuotteen näkyvyys on taattu.

Jonkinlainen hittituote tästä voi tulla nuorison keskuudessa. Onhan kautta aikain kiistelty siitä, kenen lavasta ne kovimmat kudit lähtee. Nyt ei tarvitse enää jossitella. Kisat pystyyn.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toimiiko?

Jan kirjoitti...

En tiedä? Varmaan se jollain tavoin toimii, kun markkinoille on tässä mittakaavassa tuotu.

On sen verran uusi tuote, ettei arvioita vielä löydy netistä, mutta varmaan joku kohta tekee vertailua "oikeiden" tutkien kanssa.

Itselläni ei ole ohjelmaa käytössä - ainakaan toistaiseksi - joten omakohtainen tuntuma puuttuu.

pierupete kirjoitti...

tekisivät tän androidille!!!!!!!