keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Kahvasta kuulaa

Tänään oli aika heittäytyä kahvakuulien maailmaan. Kiekkopoikien kesäharjoittelut käynnistyivät ja yhtenä välineenä käytetään neljän kilon kahvakuulaa. Ja sitten kaupoille.

Vanha Venäjällä hyvin suosittu harjoitusväline on viime vuosina lyönyt itseään läpi myös Suomessa. Eri kokoisia kuulia siis löytyy monesta kaupasta. Matkalla ensimmäisenä oli vuorossa paikallinen Halpa-Halli, joka myi Karhun keltaista kuulaa hintaan 13,90. Valurautainen mötikkä, jonka alaosaa koristi jonkinlaista suojaa laskualustalle tarjoava muovitus.

Kiinnostusta vertailun suorittamiseen oli sen verran, että seuraavaksi suunta oli tien toiselle puolelle. Sportian urheilukaupasta löytyi karun, mutta toimivan harmaa vaihtoehto. Mielikuvia herättävä Atlas-nimi komeili kyljessä ja pohjassa pehmustetta tarjosi kuminen lätkä. Perusväline raavaille miehille hintaan 12,90.

Kierros jatkui viereisen Prismaan ja urheiluhyllyjä koluamaan. Kohokohta odotti kuntovälineiden taakse sijoitetulla pöydällä. Vaaleanpunaisen kuulan kyljessä komeili tyylikkäästi Emäntä. Tästä tulevan sunnuntain äitienpäivälahja hintaan 14,95. Tuon kun pistää viuhumaan niin isäntä on hallinnassa koko loppukesän. Ei silti, vierestä löytyi myös 8-kiloinen musta Isäntä-vaihtoehto. Duudsonit ovat näköjään lyöneet oman leimansa näihinkin tuotteisiin.

Tässä vaiheessa otettiin puhelinyhteys maailmalle ja tarjottiin vaihtoehdot. Emäntä ei pojalle kelvannut (hyi!), Atlaskin menisi (ok!), mutta keltainen otso valittiin tällä kertaa (ota se!). Siinäpä on mielleyhtymän herättävä nimi kahvakuulalla - Karhun nelonen.

Yllättävästi eri merkkien kahvojen muotoilu poikkesi toisistaan, kuten kuvakin kertoo. En tiedä onko sillä käytännön merkitystä - toinen voi olla parempi kahden käden harjoituksissa, toinen yhdellä viuhtoen. Kahvan paksuudessakin tuntui selvä ero. Mitään standardimitoitusta tuotteissa ei ainakaan näytä olevan. Yhteistä taitaa olla vaan - Made In China.

























Ei kommentteja: