torstaina, elokuuta 05, 2010

Mr Bean-tyylillä

Hiekkakenttien legendaarinen jalkapalloryhmä kokoontui tänään kesäloman jälkeen kolmannen kerran harjoituksiin. Vain puolet miehistöstä oli jalkeilla, sillä lomat, jääkiekkoleiri ja palautumisen liioitteleva sisäistäminen olivat karsineet vahvuutta.

Kaikesta huolimatta tiukka ydinryhmä ahkeroi pallon parissa. Ohjelmassa oli myös lihaskuntoharjoituksia, joihin sisältyi selkää, vatsaa ja jalkoja kiusaavia liikkeitä. Punnerruksia tehtiin myös ja useilla eri tyyleillä. Normaalin mallin lisäksi suosiossa oli "naisten tyyli" - polvet maassa - sekä ns. "Mr Bean"-tyyli, jossa vartalo liikkuu sangen elastisesti - aaltomaisesti ylös ja alas. Tätä harrasti muutama joukkueen humoristi ja tyylin nimikin oli sisäistetty.

Harjoituksissa revittiin myös kauden ensimmäiset pelihousut (repeytyi). Ei valmentajan, eikä "Mr Bean"-harjoitusten lomassa, vaan ihan pelitilanteessa. Kausi lähtee käyntiin kunnolla vasta kun ensimmäiset pelihousut on revitty.

Urheilijalla pitää olla itseluottamusta. Liika on liikaa, vai mitä sanotte tästä keskustelusta Edun kanssa?

- Onko nuo "nollanollia"? (viereisellä tekonurmella)
- Ei. Ne on myös ysikaseja, mutta ikäkausijoukkue. Schalke.
- Pelataanko me niitä vastaan?
- Ei.
- Miksei?
- Me hävittäisiin 30-0.
- Me voitettaisiin ne.
- Schalke kävi juuri kahdeksan päivän reissulla Liverpoolissa ja voitti siellä turnauksen.
- Mitä sitten?
- Me hävittäisiin.
- Miten niin. Onhan me voitettu monia muitakin joukkueita...?

Niin. Onhan se tietysti mahdollista, että (vajaan) kesäkauden 2-3 kertaa viikossa harjoitteleva joukkue pystyisi antamaan vastusta koko vuoden 5-6 kertaa viikossa (jo vuosia) harjoitelleelle ryhmälle. Kissakin lentää kun tarpeeksi taajaan räpyttelee...?

-------------------------------------

Me opimme asioita kolmella tavalla:

Mietiskelemällä, joka on jaloin. Matkimalla, joka on helpoin. Kokeilemalla, joka on kitkerin.

(Konfutse)

Ei kommentteja: