perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Juoksua ja loikkaa

Ratina torstai klo 18:53.

Kenttätestien viimeinen vaihe on alkanut ja kahdentoista pojan joukko lähtee ensimmäiselle kierrokselle. Edessä on 3000 metrin juoksu ja ryhmä etenee yhtenäisenä. Parhaat puskevat matkan varmaan neljääntoista minuuttiin.

Alkulämmittelynä on juostu pikamatka ja loikittu viittäloikkaa. "Siinä oli kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen metrin raja. Lensin siitä vielä yli - kymmenen ja viisikymmentä", selitti poika kotimatkalla. Hyvä tulos - ryhmän pohjat tällä kertaa.

Pitkä juoksu ei suju yhtä mallikkaasti toipilaana. Toista kierrosta mennään ja letka alkaa muodostua. Mennään kuin Kalevan Kisoissa, miestä alkaa pudota nopeampien kyydistä. Ensimmäinen jättää leikin kesken ja siirtyy radan sivuun.

Syksy on alkanut kiekkoryhmässä sairastelun merkeissä. Monella on ollut ties mitä tautia ja harjoituksia on jäänyt väliin. Se näkyy muutamien juoksussa. Seuraava kierros tulee täyteen ja kärki kiristää vauhtia. Näissä mittelöissä ei jäniksiä käytetä. Tempo pitää löytää ihan itse.

Ylimääräistä lakkia ja takkia lentää radan sivuun. Toinen jättää leikin kesken ja muu ryhmä valmistautuu viimeiselle kierrokselle. Kello ei kilise, mutta valmentaja kertoo tilanteen. Sutena kohti takasuoraa.

Loppusuoralle saadaan vielä kirikamppailu ja kaksi energisintä syöksyy maalilinjoille. Alkukesän aikoja parannellaan. Kirin nopein kyykistyy puuskuttamaan kentän laidalle ja heittää päätteeksi "herkkunakit" varisten syötäväksi. Kova loppurutistus.

Joonakin saapuu maaliin hyvissä voimin. Kävelee korokelaidalle. Istuu, juo ja räkii. Röhinä haittaa vielä vähän, mutta voiton puolella ollaan. Lisää vettä ja takkia niskaan. Viimeinenkin juoksija ylittää maaliviivan ja aplodit sille. Reippaita poikia ja hurtti meininki. Loppukesän kenttätestit on tehty.

Kävellään hiljalleen autolle, availlaan Chevyn ovet ja suunta kotia kohti. Ajomatkalla keskustellaan - niin... niistä haamuloikista.

Moldova - Suomi 0-0 45 min

Ei kommentteja: