tiistaina, syyskuuta 07, 2010

Pyykkärin ilta

Kesäjalkapallon viimeinen peli pelattiin eilen. Nyt on siis kausi ohi ja jälkipyykin aika. Kaupparissa sen hoitaa kone, joka pyörittää pelipaidat ja liivit uuteen kuosiin. Puhdasta tulee.

Peli päättyi omien joukkueiden välillä tulokseen 3-3 ja ihan suunnitellun mukaisesti - vaikka joku sivusta livautti etteivät joukkueet ole tasaiset. Voiko tämän tasaisemmin pelata kun pelitilanteetkin oli tuloksen mukaiset?

Kotona ennen peliä Joona ehdotti itseään tuomariksi tähän peliin. Mietin kaksi sekuntia ja kaupat tehtiin. Poika itse halusi kokeilla ja meni innolla kentälle samanikäisiä tuomitsemaan. Ei mikään helppo paikka 12-vuotiaalle.

Kentällä on kaksi tuulista virkaa, maalivahti on ensimmäinen ja toinen on tuomari. Hyvin Joona pelistä selvisi pillinvarressa, oli tarvittavan jämäkkä, pysyi tuomioissaan vaikka pelaajat välillä painostivat. Hyvä komennus opetuksen ja kasvatuksen kannalta. Poika oli myös tyytyväinen. Jäi hyvä maku tehtävästä. Luulen että nähdään vielä joskus pillin varressakin?

Kentän laidalla vaihdettiin Ilkan kanssa muutama sana ja todettiin tosiasia. Jos suomalaisena haluaa jalkapallon EM-kisoihin päästä, on varminta tarttua pillin varteen jo nuorella iällä. Pelaajana kentältä sinne ei pääse, mutta tuomarina on pieni mahdollisuus.

Eurokarsinnat jatkuvat (tuskaisina)... toinen puoliaika.

Euro2012: Netherlands - Finland 2-1 45 min

Ei kommentteja: