keskiviikkona, lokakuuta 06, 2010

Isoilla kuvioilla

Tampereella suunnitellaan lähivuosiksi mittavia rakennushankkeita. Rantaväylän ohitustunnelin lisäksi vireillä on Keskusareena, jota kaavaillaan myös tulevien jääkiekon MM-kotikisojen näyttämöksi. Tarvitaanko näin isoa areenaa jääkiekon tapahtumiin? Liigakierrosten yleisö mahtuu Hakametsäänkin ja kuluneella viikolla pelattu Minnesota-pelikin kiinnosti vain vajaata viittätuhatta katsojaa. Tyhjää olisi ollut Keskusareenalla - ja paljon.

Samaan aikaan 98-jääkiekkopojat kulkevat viikottaisissa harjoituksissa Lempäälässä ja Orivedellä - Ylöjärvelläkin on tapahtumia. Muutkin vuorot ovat eri puolilla kaupunkia, joten kilometrejä tulee ja aikaa kuluu. Jäävuoroista on kaupungissa pulaa ja maakunnissa tilanne onkin paljon parempi. Junnujen harjoitukset aina samassa paikassa ja jäätä riittää - jopa isolle "naapurille" tarjota.

Tilannetta helpottava Sentterin kakkoshalli viivästyi ja valmistuuko se koskaan? Rakennusprojekteista ei voi tietää. Esimerkki löytyy Hakametsästä. Ykköshallin takapiha on kesän jälkeen kuin räjähdyksen jäljiltä. Iso kellaritason varastoremontti on kaksi kuukautta myöhässä ja tänään rakennusliike meni konkurssiin.

Hommat seisoo. Liigahallin sisäänkäyntiluiska on pois pelistä edelleen. On siinä Minnesotan Mikko Koivu ollut ihmeisssään kantaessaan kassiaan sivuovien kautta ja portaita alas kohti hallin pukukoppeja. Oli sentään jää jolla pelata.

Kysymys kuuluukin: Mahtihankkeita kehiin vai perustarpeet kuntoon? Tavallinen tamperelainen harrastaja hurraa perustarpeiden parannuksille. Mahtihankeet kun yleensä vaativat Mahtilompakon. Joka suhteessa.

Ei kommentteja: