lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Todellisuus

Puhuvat mediassa liigakiekon tyhjistä katsomoista. Väki ei käy peleissä vanhaan malliin. Nyt haetaan syytä jääkiekosta yleensä ja lauantaipelien väärästä alkamisajasta. Voihan niissäkin olla jotain parannettavaa, mutta taustalla on muutakin.

Talouden taantuma on vielä keskuudessamme ja alkava vuosikaan ei hyvältä näytä. Ruoka tulee kallistumaan, sähkö siinä mukana, asumiskustannukset nousevat enemmän kuin vähäjärkinen pystyy käsittämään. Siinä vain esimakua tulevasta. Yleinen hintataso on siis nousussa ja se heijastuu kaikkeen.

Jääkiekko on vain yksi pieni osa elämää. Valintoja on tehtävä ja perheiden tulot eivät välttämättä riitä kaikkeen. Kun rahapussin nauhoja pitää kiristellä, silloin etsitään säästöjä viihdeosaston supistuksilla.

Jos vaikka nelihenkinen perhe lähtee Hakametsän hallille jääkiekko-otteluun, ei sinne ihan pikkurahalla mennä. Liput kohtuuhintaisesta C-katsomosta 4x19 = 76 euroa (pitkältä suoralta 4x29 = 116 euroa). Ottelu on pitkä ja jano yllättää, mahdollisesti nälkäkin...? Kun vielä juomat ja purtavat ostetaan ns. suolaiseen hintaan, tulee helposti pari-kolme kymppiä lisää illan pelin hintaan. 100 euroa per kierros ja niitähän on monta jo kuukaudessakin. Huh.

Korutonta kertomaa on laahavan talouden jättämä jälki. Ruokaa on kuitenkin ostettava, laskut hoidettava ja velkaa lyhennettävä. Nämä kyllä polkevat kiekkoviihteen edelle tiukassa tilanteessa. Siinä on liigataloutta miettiville pohdittavaa. Tutustuminen asiaan kannattaa aloittaa hakeutumalla todellisen elämän pariin.

Ei kommentteja: