tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Kahdenlaiset kisat


Jääkiekon kotikisoissa on nyt harjoituspelit pelattu ja päästään tositoimiin. Päivän kysymys on, löytääkö Suomen joukkue pelivireen vai loppuuko kisat lyhyeen? Ei hyvältä näytä.

Viime vuoden kisoissa keskustelua herätti joukkueen maailmanmestaruuden juhlinta ja kuuluisat ilmaveivit - niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Tänä vuonna mediassa ja yleisön parissa on päivitelty korkeista lipun hinnoista. Kieltämättä yhtälö 155/195 ei ole toiminut.

Kisojen järjestelyt ovat kyllä saaneet kiitosta. Jääkiekko on siitä kiitollinen laji, että järjestyshäiriöitä, fanien joukkonahinoita ja muita ongelmia ei juurikaan esiinny. Vaikka kaukalossa laji näyttää sangen väkivaltaiselta - mitä se ei todellisuudessa ole - niin katsomossa meno on rentoa ja rauhallista.

Sen sijaan tulevissa jalkapallon EM-kisoissa meno saattaa olla erilainen. Mellakkapoliisi tekee jo viimeistelyharjoituksiaan ja kisajärjestäjä toivoo parasta. Jostain syystä lajin ympärillä epäsuotuisat lieveilmiöt rehottavat ympäri maailmaa. Mikä on jalkapallon ongelma?

Ei kommentteja: