keskiviikkona, toukokuuta 30, 2012

Kevätsarjan loppurutistus


Jalkapallon kevätsarja on saavuttanut puolimatkan ja kuudella ottelulla jatketaan vielä kesäkuun lopulle. Päästäkseen tähän pisteeseen TPV Kaukajärvi on ottanut kahdessa kesässä yllättävän suuria harppauksia monessakin suhteessa. Kun juna kulkee, on turha hamuilla jarrukahvaa.

Viime kesänä kaupparijoukkue aloitti kenttien hiekkaa pölytellen, kasvoi joukkueeksi ja voitti lopulta D-sarjan puhtaalla pelillä. Piti talven tuntumaa yllä futsal-sarjan parissa ja valmistautui tulevaan kesään. Siirtyminen pelaamaan C14 -piirinsarjaan oli todella iso muutos.

Ensinnäkin vaihto pieniltä hiekkakentiltä täyden kentän mittaisille hyväkuntoisille alustoille - joilla tunnetusti taito pääsee oikeuksiinsa ja palloa hallitsevat kultajalat näyttävät kykynsä - toiseksi, pelaaminen tasokkaampia joukkueiden vastaan ja ylipäänsä kilpailullisempaan ilmapiiriin totuttelu.

Erikoista oli myös se, että joukkueen koko kasvoi talven myötä. Kun tässä ikävaiheessa on vaikea muutenkin pitää harrastajia lajin kuin lajin parissa, niin nyt tulijoita vaan alkoi olla ja täysikokoinen joukkue muodostui itsestään. Ja suurin osa vielä samalta pieneltä asuin- ja koulualueelta.

Kehitys menee eteenpäin. Nyt pelataan nimellä TPV C14 Valkoinen ja peli kulkee. Taitoa on tullut lisää, mutta pohjalla on samoja vahvuuksia kuin viime kesänäkin. Vahva maalivahtipeli, nopeus, juoksuvoima ja loppuun asti yrittäminen. Kauppari tai kilpasarja, tällä perustuksella voidaan pärjätä.

Aika hyvin joukkueelta, joka on tullut nöyränä kokeilemaan siipiään. Kesäkuu aloitetaan sarjakakkosena. Tästä joukkueesta voi olla ylpeä.


Ei kommentteja: