torstaina, toukokuuta 24, 2012

Koivun ehdoilla

Koivun kukinta on tänä keväänä ollut runsaampaa kuin pitkään aikana. Viimeksi vastaaviin lukemiin on ilmeisesti päästy vuonna 1993. Siitepölyallergia häiritsee tavallista elämää viettävää, mutta urheilua harrastavilla viikottaisista peleistä tai harjoituksista voi tulla haastavia.

Siitepölyn runsaan esiintymisen on huomannut myös jalkapallojoukkueen parissa. Tänä kesänä monella junnulla on ollut vaivoja, osa on joutunut jättämään tapahtumia väliin. Uutisen mukaan oireita voi esiintyä nyt myös niillä, joilla allergiaa varsinaisesti ei ole.

Kun kevään kylmät ja sateiset säät vaihtuivat lämpöön ja auringonpaisteeseen, joutuivat monet välttämään pelikenttiä. Pärskiminen, valuva nenä ja punoittavat silmät häiritsevät normaalia toimintaa jo muutenkin, saati sitten kun pitäisi vielä juosta reilu tunti pölyävällä hiekkakentällä. Ja miten toimii hengitys?

Jalkapallokentän tapahtumiin vaikuttavat monet yllättävät asiat. Jos peli ei kulje, syy voi löytyä vaikka kentän laidalta. Sielläkin niitä voi seisoa monta rivissä. Koivu toisensa vieressä - havisemassa.

Ei kommentteja: