lauantaina, toukokuuta 26, 2012

Voittajien kortit?

Jääkiekon MM-kisat siis saatiin päätökseen ja kotijoukkueen osalta kaikki ei mennyt ihan nappiin. Mitaliakin oli tarjolla, mutta tällä kertaa sekin jäi haaveeksi. Joukkueen kasaaminen kisoihin on myös aina jonkinlaista pokerin peluuta. Oikeiden kisakorttien löytäminen voi olla vaikeaa.

Pokeria voi pelata myös ilman riskiä häviämisestä. Kuuluisa ruotsalaistähti Mats Sundin - jonka meriitteihin tunnetusti kuuluu myös Suomen nöyryyttäminen kisoissa - vaikuttaa nyt toisen lajin pelitallissa.

Sundin siis pelaa ilman riskiä häviämisestä sopimuksen myötä ja voitotkin menevät sata prosenttisesti hyväntekeväisyyteen. Mittavat kiekkotulot Toronton paidassa pelannut entinen kiekkotähti ei varmaan  lisätienestiä kaipaakaan, onpahan eläkepäiviksi jotain puuhaa.

Tietysti herää kysymys, katoaako pokerin pelaamisesta jokin viehätys ilman konkreettista voittoa ja tappiota? Ainakin silloin on kyse vain ajanvietteestä, ei tuloista tai tappioista - rikastumisesta ja vararikoista - joiden kautta ainakin luodaan mielikuvia pelaamisen ympärille.

Tämän vuoden MM-kisat menivät myös Ruotsin joukkueelta penkin alle. Olisiko tarvittu taas Mats Sundinin tapaista vainua kentällä? Monta kertaa Sundin on nöyryyttänyt Suomen kiekkojoukkuetta. Pokerin kautta on vielä mahdollisuus maksaa miehellä vanhoja kalavelkoja, kun tämä osallistuu World Series of Poker -turnaukseen nimimerkillä "MatsSundin".

Pokeria pelattiin MM-kisoissa myös kisalippujen osalta. Tunnettu strategia oli 155/195, joka ei ainakaan kiekkokansan keskuudessa saanut yleistä hyväksyntää. Liput olivat liian kalliita, ja sen on myöntänyt myös kisajärjestäjä. Mutta miten sitten voitot nällä pelipöydillä jaettiin? Kisojen aikana vaikuttanut parodinen Twitter-hahmo Kullervo Kammola ilmaisi asian selvästi. "Turha koittaa, Kale voittaa".

SP

Ei kommentteja: