tiistaina, tammikuuta 29, 2013

Hinnoittelun konsensus


Jääkiekkohanska on varusteista se, josta jälkipolville ei jää mitään jäljelle. Pelimies kuluttaa sen riekaleiksi.Voidaan siis puhua kulutustavarasta, joka kestää aikansa ja sitten on aika marssia urheiluliikkeeseen uutta valitsemaan.

Juniorin hanskan kämmen oli jo kerran saanut yhden nahkapaikan, mutta jossain vaiheessa ilmanvaihto muodostui kohtuuttoman suureksi. Kokonaisen kämmenenkin alan suutari pystyy taikomaan, mutta loputtomasti ei hanskojen elinikää pysty jatkamaan. Jos ei muuta, niin haju jää.


Sunnuntaisen iltapäivän ostoskierros alkoi paikallisen, ison urheiluliikkeen valikoimaa tarkastellen. Bauerin Vapor 7.0 oli hinnoiteltu leimalla 120 euroa. Hyvä hanska, huono hinta. Punaisesta lapusta löytyi kuitenkin hintapyynti 99,90 euroa. Koska kyseinen liike myy varusteet edustamalleni seuralle ns. "seurahintaan", oli se lopullinen hinta tässä tapauksessa 96 euroa (20 % 120 euron hinnasta). Ei toimi.

Seura-alennuksella ei ole mitään käytännön merkitystä, sillä tuotteiden "oikea hinta" on lähes sama kuin "suositushinnasta" laskettu alennushinta. Kuka huijaa ja ketä?

Tämä hinnoittelu ei siis miellyttänyt, joten koukkasimme toisen liikkeen kautta. Sama hanska ja kaupan normaalihinta 99 euroa. Ei yllätys sinänsä, sillä Tampereen urheiluliikkeissä samoilla varusteilla on aina sama hinta liikkeestä riippumatta. Toisilla lapussa lukee normaalihinta, toisilla tarjoushinta. Numerot ovat silti aivan samat.

Hanskaostoksilla kierroksen viimeinen kohde oli suuri tavaratalo. Jääkiekko-osasto ei ole valikoiman suuruudella pilattu, mutta täysin sama hanska sieltäkin löytyi. Hinta 99 euroa ja kyljessä 30% alennuslappu. Kaupat syntyi siis 70 euron hintaan. Seura-alennuksella olisi joutunut pulittamaan 96 euroa.

Kokemuksesta voi siis suositella, että tavaratalot kannattaa katsoa läpi. Hinta on alempi kuin erikoisliikkeissä ja niitä "parempiakin" malleja hyllyistä löytyy. Tämä ostoskierroksen kaava ei ollut ensimmäinen kerta. Samalla mallilla on menty aikaisemminkin. Ja tullaan menemään jatkossakin. Eurokin on liikaa.

Ei kommentteja: