maanantaina, maaliskuuta 18, 2013

Tappara Forum - kauden päätös


Tappara Forum pelasi sunnuntaina kauden viimeisen sarjapelinsä Tesoman jäähallissa. HPK kaatui tällä kertaa lukemin 6-2.

Kauden päättyessä ryhmän koko on supistunut melko pieneen. Talven aikana pelaajia on siirtynyt muihin joukkueisiin. Myös loukkaantumiset ovat vaivanneet ja muutama pelaaja on joutunut olemaan pitkään pois pelihommista. Muutamien lainapelaajien avulla sarjaa on kuitenkin saatu pelattua.

Syksyllä epätasainen karsintasarja rökäletappioineen ajoi joukkueen puolustuspelikierteeseen, jonka otteesta ei päästy kunnolla eroon edes Häme-Länsirannikkosarjan aikana. Useita pelejä hävittiin myös maalin tai kahden takamatkalla ja ottelun loppuvaiheissa.

Voittojenkin makuun toki päästiin ja C2-sarjassa jätettiin kolme joukkuetta taakse. Vaikka tuloksellisesti ei kausi kukoistanut, joukkueen ydinryhmän henki oli hyvä. Kauden loppua kohden pelaajien kehitys näkyi selvästi ja varsinkin viimeisissä peleissä esitettiin pirteitä otteita kahden ketjun ja pakkiparin voimin.

Ei ole helppoa pelata tappioputkessa, mutta jossain vaiheessa on myös opeteltava häviämään. Kun tulee 10-0 "pataan", kysytään pelaajalta luonnetta saapua seuraavana päivänä hallille harjoittelemaan. Ja seuraavassa pelissä pitää kohdata uuden joukkueen maaleja latovat hyökkääjät. Jos tämän rumban kestää, ei jääkiekkoilun intoa tapa jatkossa mikään.

Pitänee myös muistaa, että suurin joukkueen osa pelaajista on siirtynyt edelliskauden AA-sarjasta yhtä pykälää ylemmäs AAA-sarjaan. Mukana on ollut vuotta nuorempia, yksi kehittyvä tyttöpelaaja sekä monta kehityksen portaita hitaasti, mutta varmasti hiipivää pelimiestä. Viime vuonna voitettiin AA-sarja, tänä vuonna totuteltiin astetta kovempiin kuvioihin.

Joukkueen kausi jatkuu vielä huhtikuun alussa Ahvenanmaalla pelattavassa turnauksessa, jossa katsastetaan myös muutaman ruotsalaisen joukkueen kevätvire. Mukava kauden päätös, kun pudotuspeliviiva jäi saavuttamatta. Ei haittaa, sillä niin jäi monelta muultakin joukkueelta - ja monesta sarjasta. Ja kevään lähestyessä kesälomalle lähtijöiden määrä senkun kasvaa. Vain yksi voi voittaa. Sitä on kilpaurheilu.

Ei kommentteja: