keskiviikkona, kesäkuuta 19, 2013

Androidin parissa

Blogijuttujen kirjoittamiseen Androidin Blogger toimii hyvin, mutta huomasin sen käytössä muutaman ongelman. Edelliset kolme julkaisua tein Android-tabletilla ja esikatselin tuotoksia netin kautta vasta nyt. Pientä korjaamista löytyi. Ajatus mobiilibloggamisesta murenee alkutekijöihin, jos kirjoittamisen jälkeen pitää siirtyä nettiliittymään korjatakseen muotoilua. Nyt siis näin piti tehdä.

Androidin Bloggerissa pitää lisätä ylimääräinen rivinvaihto kappaleiden väliin, jotta saadaan haluttu tyhjä rivi. Sen lisäksi kuvien hallinta on Androidin puolella heikoissa kantimissa. Oletuskokoa ei nähtävästi pysty muuttamaan ja silloin kuva näyttää hyökkäävän kehyksen yli. Myös kuvan asettelu tekstiin nähden näyttäisi puuttuvan täysin. Pitänee tutkia tätä asiaa vielä lisää?

Kuvien kanssa oli muutenkin ylimääräistä askartelua. Suora liittäminen Dropboxin kautta ei onnistu, vaan tulee virheilmoitus: Kuvamuotoa ei tueta. Sen sijaan, kun kuvan kopioi tabletin omaan muistiin sellaisenaan, liittäminen onnistuu ilman ongelmia. Taas lisää turhia välitoimintoja ja ajankäyttöä.

Myös tunnisteiden käyttö on tehty hankalaksi. Niitä ei voi valita listasta, mutta kun antaa alkukirjaimen, niin sillä alkavat sanat näytetään.

Android Bloggerissa on vielä kehitettävää. Toivotaan että sitä tapahtuu, sillä oman editorin käyttö on tabletilla tai puhelimella yksinkertaisempaa kuin hallinta netin kautta. Nopeampi käyttää ja dataakin siirtyy vähemmän. Jatketaan testejä.

Ei kommentteja: