sunnuntaina, kesäkuuta 30, 2013

Päivän yllätykset


Sunnuntaipäivän ensimmäinen yllätys osui kohdalle kun pakkasin juniorin jääkiekkovarusteita kesäsäilöön. Kävin kaikki vermeet läpi yksi kerrallaan ja tarkistin niiden kunnon. Viimeisenä olin työntämässä luistimia varustekassiin, mutta otin kuitenkin toisen lähempään tarkasteluun.

Luistimen kärkiosa näytti vähän oudolta. Tartuin puristusotteella kupista ja väänsin. Sen jälkeen luistin näytti vielä oudommalta. Koko kärkikosa lähes irti. Vain pääliosan pieni kaistale piti sitä paikoillaan. Sivusta paljastui vääntämällä ammottava aukko josta näkyisi varpaat - jos luistin olisi jalassa.

Luistimetkin pakattiin kyllä kassiin, mutta metriäkään niillä ei enää luistella. Toisessakin parissa oli vastaavanlainen repeämän alku. En ole koskaan nähnyt näin palasiksi hajonnutta luistinkenkää. Miten tämä on edes mahdollista kun kyseessä on uutena ostetut luistimet? Lomien jälkeen on siis uusien hankinta edessä.

Jatkoin iltapäivää kunnostamalla muutaman polkupyörän ja tutkimalla myös juniorin rullaluistinten kunnon. Salomonin jarrupala oli täysin loppu. Päivän toinen yllätys tuli urheilukaupassa - tällä kertaa positiivinen - kun myyjä haki takahuoneesta yhden ja ainoan, viimeisen kappaleen Salomonin jarrupalaa. Uusia ei ole, eikä tule. Salomon lopetti rullaluistinten valmistamisen jo vuosia sitten.

Alkuperäinen on aina parempi. Toinen vaihtoehto on tehdä jonkun muun merkin palasta sopiva. Tähänkin puuhasteluun siis jouduttiin pari kesää sitten. Ohjeet siis on, mutta löytyykö kyseistä Firefly-palaa enää kaupoista? Mietitään sitä sitten kun Salomonin alkuperäinen on ajettu loppuun.

Ei kommentteja: