sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Kullan maku suussa

Lauantaipäivä koitti niin Tampereella, kuin pikkuruisessa Pekingin kylässä pienessä Kiinan maassa. Molemmilla paikkakunnilla järjestettiin myös urheilukarkelot, jossa nuoriso sai mitellä riemumielin voimiaan. Ja sehän mitteli.

Olympialaisten kisapäivä alkoi suomalaisittain sangen murheellisesti, sillä Jukka Keskisalon jalka ei taipunut estekisaan. Ja jos kierretään kipupiste Rieväkylän suuntaan, ei kaupungin omalla pojalla jatkunut kisataival yhtään sen aurinkoisemmissa merkeissä. Tommi Evilä karsiutui pituushypyn finaalista. Voi murheen päivää.

Kaupissa kohtasivat nuoret palloilijat kesän viimeisessä turnauksessa ja pelastivat kisatunnelmaa minkä kykenivät - ihan vaikka olympiaadin laajuisesti. Kaukajärvi asteli kolme kertaa viheriölle ja yhtä monta kertaa palasi sieltä voittajana. Sanokoon tulosliuska mitä hyvänsä. Näin ollen se tarkoittaa kullan kiiltoa.

Hallila sai antautua 2-1 kun #97 Julius teki voittomaalin viimeisellä minuutilla lähes puolesta kentästä alanurkkaan. Täysi 30 minuuttia pelattiin voitokkaasti ja näin saatiin cup-muotoinen kisa hyvin alkuun.

Säätiedotuksen vastainen sade jatkui ja parani entisestään, kun finaaliin pyrkivät joukkueet aloittivat märällä kentällä. Vastassa oli TKT ja päivän kovin koitos. Tiukka kamppailu ei kuitenkaan jättänyt mitään epäselvää ja jälleen voitto 2-1 kun peliä oli pelattu 29 minuuttia. Viimeistä minuuttia en suostu tässä pelissä laskemaan.

Kolmannen pelin alkaessa kaikki pojat olivat läpimärkiä ja hytisivät vilusta, mutta taistelutahtoa ei vain saatu nujerrettua. Kentällä vastustaja pääsi helposti maalin johtoon, mutta sen jälkeen pikajuna lähti puskemaan ja vauhti kiihtyi samaan tahtiin kuin taivas aukeni yhä lisääntyville vesimassoille. Loppupeli mentiin hyökkäysvoittoisesti kohti PJK:n maalia. 3-1 numerot viimeiseen peliin.

Kauden parasta turnauspeliä Kaukajärveltä. Kaikki ikäluokan joukkueet ovat melko tasaväkisiä ja hyvänä päivänä kuka tahansa voi yllättää. Viime syksyn ikäkausikarsinta vei parhaat jokaisesta joukkueesta ja näin tasoitus tapahtui.

Kiitos pojat! Näitä pelejä oli ilo katsella. Tämän tyytyväisempi ei valmentaja voisi olla niin pelituloksen, joukkuehengen kuin peli-ilonkin osalta. Te olitte mahtavia kaikki!

Makkaraa, tekohampaita ja neljän tunnin kuurosade. Siinä loput turnauksen elementit. Ensi kesänä palataan uusin voimin tuleviin turnauksiin.

---

Jälkikirjoitus

Vaikka silmissäni turnaus oli kullanhohtoinen, virallisessa tuloslistassa Kaukajärvi löytyy pronssiottelun voittajana. Mitä siis tapahtui toisen ottelun viimeisellä minuutilla? Sen aikana vastustaja tasoitti ja meni lopulta rankkareilla loppuotteluun - ja voitti sen 7-1.

Kuka siis olikaan todellinen voittaja tässä turnauksessa? Sitä viimeistä minuuttia en hyväksy. Näitä ei saa tapahtua. Jos ollaan huonoja ja hävitään - se on ok. Nyt oltiin parempia ja hävittiin.

Itkua vaihtopenkillä pelin jälkeen... Selittelyä miksi näin kävi... Keskustelua ja suostuttelua riviin huutamaan pelin lopuksi... Miksi näin, miksi...?

Tätä on jalkapallo. Joskus ottaa koville. Mitä siis viimeisellä minuutilla tapahtui? Se jääköön ikuiseksi arvoitukseksi.