lauantaina, marraskuuta 14, 2009

Avoin linja

Dopingtestien julkistaminen on nyt muodissa. Aino-Kaisa Saarinen näytti esimerkkiä ja nyt Virpi Kuitunen on myös julkistanut oman listansa nettisivuillaan. Aino-Kaisan lista on näyttää olevan vähän yksityiskohtaisempi - mm. testi ja tilaaja on myös näkyvissä. Tässä lainaus Aino-Kaisan päiväkirjasta:

"Täällä ollessani olen miettinyt miten voisin edistää itselleni niin tärkeän asian kuin puhtaan urheilun aatetta. Mielestäni asiasta on keskusteltu julkisuudessa liian vähän. Olisi äärimmäisen tärkeää että jo aivan lapsesta asti iskostuisi ajatus siitä, että vain menestyminen puhtaana urheilijana ja reilulla pelillä on aitoa ja oikeaa, sellaista mitä jokaisen urheilijan tulee tavoitella. Olenkin päättänyt julkaista tästä eteenpäin omat dopingtestipäiväni, sekä mitä on testejä on otettu. Tällä teolla haluan näyttää kuinka paljon meitä urheilijoita oikein testataan."

Viime aikoina ovat useat kilpauransa päättäneet urheilijat myöntäneet kiellettyjen aineiden käyttönsä aktiiviaikana. Asia siis painaa ja taitaa olla niin, että "kepulivoitot" eivät maistu urheilijalle samalta kuin puhtain keinoin saavutetut. Siinä ei ole sitä "aitoa ja oikeaa", kuten Aino-Kaisa kirjoittaa.

Saadaanko jatkossa lisää avoimen tien kulkijoita?

Ei kommentteja: