sunnuntaina, lokakuuta 28, 2012

Pallotaiturit



Jalkapalloseuran päättäjäisiin sopii mainiosti pallotaituri. Samassa tilaisuudessa palkittiin pysteillä monta kentillä ja taitokisoissa kunnostautunutta. Mukava olisi nähdä joku näistäkin lavalla tekemässä temppuja pallon kanssa?

Missä menee urheilun ja sirkustelun raja? Valmentajat eivät välttämättä arvosta turhaa kikkailua, koska niillä ei ole pelin kannalta oleellista merkitystä. Jääkiekon ilmaveivibuumi muutama vuosi sitten sai kuitenkin nuoret kiekkoilijat temppuja harjoittelemaan. Ainakin näillä on lajin parissa viihtymistä ja harjoittelua lisäävä elementti.

Jalkapallossakin virtuoosimainen pallon hallinta on peliin väriä tuova elementti. Kukapa ei olisi ihastellen seurannut vaikkapa nuorena futsal-kentillä taiturimaisen pallonhallinnan itselleen omineen Ronaldinhon peliä. Vaikka peruspeli on joukkueen menestyksen selkäranka, kansa rakastaa sirkustaiteilijoitaan.

Kaikesta huolimatta joukkue voi menestyä myös normipelaajien voimin. Välttämättä ei tarvita jönglöörien joukkoa taituroimaan pisteitä. Tähän voi riittää myös perusjyrien huolellinen ja yritteliäs urakointi. Joukkueen ei tarvitse olla sirkuslaisten tähdittämä. Menestyksen voi rakentaa monella tavalla.

Monista elementeistä rakentui myös TPV C14 Valkoisen kausi, joka palkittiin seuran kauden päättäjäisissä. Mitalit ja pokaali Tampereen piirin Ykkösen voitosta C14-sarjassa.

Kiitos ja kumarrus - myös joukkueen suuntaan. Hienon kauden päätös.

Ei kommentteja: