maanantaina, lokakuuta 29, 2012

Ylävartalovamma



Ylävartalovamma - kuten nykypäivän urheilussa on tapana asia mainita. Sanonta on pesiytynyt varsinkin jääkiekon oheen. Nyt lajina oli kuitenkin futsal ja päivän peleissä trapezius -  suomeksi sanottuna: epäkäslihas - sai pienen revähdyksen vartalon kierrossa. Olisiko ollut jo edeltä käsin pientä kireyttä ylävartalossa?

Näinhän se usein on. Vamma voi tulla myös niihin vartalon osiin joita et luule pelissä käyttäväsi. Tosiasiassa ihminen käyttää lajissa kuin lajissa hyvin kokonaisvaltaisesti vartaloaan. Tätä ei aina tule edes ajatelleeksi.

Muistan hyvin, miten aikoinaan liiallinen melominen aiheutti pienen rasitusvamman häntäluun sivuun. Vähän aikaan ei melomisesta ei tullut mitään, mutta ei tullut mistään muustakaan urheilusta. Normaali elo sujui hienosti, mutta kun yritti juosta, pyöräillä, pelata tai harrastaa mitä tahansa urheilua - siitä ei yksinkertaisesti tullut mitään.

Kevyttä venyttelyä, hierontatuolia ja sitten jäälle poikien iltaharjoituksiin. Sen jälkeen nähdään vamman laatu. Luultavasti nyt päästään saman tien takaisin toimintaan. Urheilun tie on silattu pikkukolhuilla. Onneksi niitä isompia tuleekin sitten harvemmin.

Kop, kop, kop.




Ei kommentteja: