keskiviikkona, lokakuuta 03, 2012

Lajista toiseen siirtyminen



Kesän jalkapallo vaihtuikin sitten melko nopeasti futsaliin. Syksyn pimeät ja sateiset illat salien kuiviin ja lämpimiin olosuhteisiin. Lämpöä kyllä riittää ihan harjoitustenkin puolesta. Kokeilkaapa vaikka oheisen videon harjoitusta. Sama tahti päälle ja useampi sarja molemmin puolin maalia.

Kaikesta samankaltaisuudesta huolimatta nämä kaksi lajia ovat hyvin kaukana toisistaan. Futsal-kenttä on pienempi ja alusta kovempi, joten pelaamisen vaatimukset poikkeavat nurmikentän vastaavista. Kun tähän vielä lisätään pallon ominaisuudet - pieni kuulamainen kimmottomuus - saadaan uusi ja haastava ympäristö pelata.

Tämän takia TPV Valkoinen siirtyi heti viimeisten nurmikenttäpelien jälkeen sisätiloihin. Talven C15 futsalin piirinsarjaan valmistautuminen vaatii oman aikansa. Palloon, kenttään ja liikkumiseen pienessä tilassa pitää totutella ennen varsinaisiin peleihin ryhtymistä.

Keväällä tämän huomasi hyvin. Ensimmäiset jalkapallopelit ulkona muistuttivat vahvasti talven futsal-kuvioista. Pelattiin pienessä piirissä. Ison kentän ulottuvuudet ja mahdollisuudet jäivät käyttämättä. Normaaliin peliin päästiin vasta vähän ajan kuluttua.

Tilanne on kuitenkin hyvin hallittavissa. Joka tapauksessa edellisen talven futsal-kaudesta oli selkeä hyöty myös jalkapalloon. Peli kehittää aina ja pallonhallinta paranee - oli sitten jaloissa pyörimässä vitosen pehmeä tai nelosen kova.

 

Ei kommentteja: