torstaina, helmikuuta 14, 2013

Perustekniikat


Tapparan C2-juniorien viikottaiset treenit CTK-salilla jatkuvat talven yli. Tilaa ja välineitä on tarjolla paljon, joten koko joukkue pääsee tekemään yhdessä harjoituksia. Jokaiselle löytyy oma väline ja suoritukset voidaan tehdä kaikkien osalta samalla kertaa. Ei jonoja tai odotuksia, vain normaalit palautumiset ja taas hommiin käsiksi.

Tänään opeteltiin mm. maastanoston tekniikkaa. Kun oikeat suoritustavat omaksutaan heti alusta pitäen, voidaan turvallisesti edetä voimaharjoittelussa. Tulevina vuosina näitä oppeja tarvitaan - jatkui harrastus sitten jääkiekon parissa, tai jossain muussa lajissa. Perustekniikat haltuun.

Yllättävän hyvin ryhmällä suoritukset jo sujuvat. Yhtenä tärkeänä tekijänä onkin ollut viime keväästä alkaen aloitettu johdonmukainen ja monipuolinen saliharjoittelu. Tämän matkan varrella ovat tulleet tutuksi niin kahvakuulat, tangot, rekit ja muut välineet, sekä erilaiset oheisharjoittelumuodot.

Yksi tärkeä seikka jota ei pidä väheksyä, on ryhmän opettelu toimimaan saliympäristössä - jossa pitää ottaa muut harjoittelijat ja ryhmät huomioon - sekä keskittyä omaan tekemiseen ja huolehtia harjoitusvälineet käytön jälkeen paikoilleen. Hyviä kasvatuksellisia asioita. 



Ei kommentteja: