sunnuntaina, huhtikuuta 07, 2013

Kuin varsat kevätlaitumella




Jalkapallokausi on Suomessa lyhyt - mutta vähäluminen. Perjantaina TPV Valkoinen avasi ulkoharjoittelukautensa Kaukajärven tekonurmella. Kenttä oli lumesta vapaa ja kuiva, lukuunottamatta kentän nurkan lätäköitä. Kentän ympärillä oli vielä isot lumikinokset ja hiihtolatu täysin hiihdettävässä kunnossa.

Olin painottanut pojille, että sää on vielä talvinen. Shortseilla ei ole vielä mitään asiaa ulos. Ja olisihan se pitänyt arvata. Kolmasosalla shortsit jalassa. Kesäkentille pääsyä odotetaan. Nytkin tunnelma oli kuin "varsat laitumella". Sää oli kyllä mitä parhain ja auringossa lämpötila kohosi mukaviin lukemiin.

Kotimainen miesten jalkapalloliigakin käynnistyy viikon päästä ja useilla paikkakunnilla on ongelmia kenttien kanssa. Tästä huolimatta puhutaan pelien määrän lisäämisestä ja suunnitteilla on aloittaa sarjat jo maalis-huhtikuussa. Tämä kyllä tarkoittaa sitä, että halleja sekä lämmitettäviä tekonurmia pitäisi nousta tiiviiseen tahtiin ympäri Suomea.

Tämähän sopii myös junioripuolelle. Kunnollisista kentistä on pulaa varsinkin keväällä. Nämäkin varhaiskevään vierailut tekonurmella saattavat jäädä joukkueelta vähiin, kunhan vuorot alkavat pyöriä kentiltä. Sitten suunnataan vanhoille, tutuksi käyneille paikoille. Hiekkakenttien alkeelliseen, mutta nostalgiseen tunnelmaan.

Ei kommentteja: