perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Vetistä touhua

Uimakoulun jatkoryhmä saatiin päätökseen ja taas mentiin eteenpäin. Viimeisellä viikolla on pelattu vesikorista, heitetty pelastuskanisteria ja tietysti uiskenneltu runsaasti.

Uimataito on yksi tärkeä perustaito, koska suurin osa kuitenkin jossain vaiheessa joutuu tekemisiin veden kanssa. Lisää juttua asian tiimoilta löytyy SUH:n sivuilta.

Kahden aikaisemman uintimerkin rinnalle Joona pokkasi nyt hylkeen - Harrastusmerkin - jonka vaatimukset voi katsella tavoitetaulukosta. Ohjeistus suorituksiin löytyy tästä.

Harrastusmerkin saavuttamisen vähimmäispistemäärä on 15. Pisteet koostuvat uinnin eri osa-alueista. Koko ryhmällä näytti tiukinta olevan juuri uinnin saralla. Vain yksi tyttö sai 50 metrin suorituksen. Joillakin 25 metriäkin oli tiukalla ja useampi yritys tarvittiin. Sen sijaan hypyt, keräkaato altaaseen ja sukellukset sujuivat monelta melko mallikkaasti.

Seuraavan asteen Taitomerkki onkin huomattavasti vaikeampi saavuttaa, sillä uinnin osalta suorituksessa kiinnitetään huomio myös oikeaan suoritustekniikkaan. Räpistelyllä ei hyväksyttävää suoritusta tule.

( Photo by JSS © 2007 )

Ei kommentteja: